Belasting op plastic verpakkingen met minder dan 30% gerecycled materiaal in VK

2022-09-11 06:28:05 By : Ms. Jocelyn Ren

De belasting op plastic verpakkingen is bijna van kracht in het VK. Bedrijven die zich niet aan de materiële vereisten houden, zullen de belasting moeten betalen.

De belasting op de productie en import van plastic verpakkingen met minder dan 30% PCR (post-consumer recycled material) gaat in op 1 april 2022.

Om aan de groeiende vraag te voldoen, heeft KM Packaging, een leverancier van flexibele verpakkingen en afdekfolies, de volgende reeksen PCR-productoplossingen gelanceerd:

Al onze producten die PCR bevatten (afkomstig van mechanische processen) voldoen aan het minimum van 30% dat vereist is om de belasting te vermijden.

KM stelt haar klanten een uitgebreid aanbod voor om aan hun PCR-vereisten te voldoen. Het productassortiment omvat zowel hersluitbare als gelaste PET afdekfolies. Er zijn ook oplossingen die geschikt zijn voor het sealen op CPET, Mono CPET, APET, RPET, PP en folietrays (ongecoat en gelakt). Daarnaast zijn er ook antifog-oplossingen beschikbaar.

Recyclebaar De mechanisch gebaseerde PCR-afdekfolies van KM Packaging zijn allemaal geschikt voor gekoelde toepassingen en de trays kunnen na het verwijderen van de topseal ook worden verwarmd. De meeste PCR-producten van KM zijn geclassificeerd als +95% monomateriaal en zijn recyclebaar.

KM kan ook chemisch gebaseerde PCR-oplossingen aanbieden in haar K Peel- en K Foil-assortimenten die geschikt zijn voor verwarming in de magnetron en de oven. Maar chemisch gebaseerde PCR-oplossingen genieten onder de huidige wetgeving niet van de belastingvermindering, al wordt dat momenteel nog bekeken.

De belasting op plastic verpakkingen wordt geheven tegen een tarief van £ 200 per ton. Er wordt aangenomen dat sommige bedrijven dit in eerste instantie als kosteneffectiever beschouwen dan investeren in PCR.

Toch zullen de acties van concurrenten, de voorkeur van de consument en de duurzaamheidsdoelstellingen ook van invloed zijn op de beslissingen van bedrijven in het VK en daarbuiten wat betreft het gebruik van PCR in hun verpakkingen.

Voor meer informatie:  KM Packaging Tel: +44 (0)1832 274 944 contact@kmpack.co.uk www.kmpackaging.com 

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.