CartonShell en Social Plastic: twee manieren om het concept duurzaamheid vorm te geven

2021-12-14 19:10:02 By : Mr. Edwin Lu

Ondanks dat plastic een voordeel had als verpakking tijdens de coronapandemie, blijft de impact van plastic op het milieu wereldwijd een groot probleem. Daarom houden overheden en instellingen dit actuele thema op de agenda.

Dankzij zijn uitgebreide internationale ervaring in het verpakken van verse producten, blijft de Italian Carton Pack enkele innovatieve oplossingen ontwikkelen. Het duurzaamheidsvraagstuk, dat door het bedrijf wereldwijd als fundamenteel wordt beschouwd, wordt strategisch benaderd. Carton Pack staat voor gedurfde actie op het gebied van ecologische en sociale duurzaamheid, in lijn met de doelstellingen van de Verenigde Naties.

De weg die het bedrijf uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië in eerste instantie was ingeslagen, was die van alternatieve verpakkingen in papier en karton, zoals trays maar ook zakjes. "We zien ook een echte strijd tegen plastic in de buitenlandse detailhandel, vooral in Duitsland en Frankrijk, maar ook in het VK. De grote ketens doen geweldig werk als het gaat om het verminderen van het gebruik van plastic in omhulsels en trays", zegt Floriana Vitale en Massimiliano Persico van de communicatie- en marketingafdeling van Carton Pack.

CartonShell Het magnetronkarton alternatief van Carton Pack voor de bekende rPet clamshell heet CartonShell. "Dit gepatenteerde model is zeer vochtbestendig, heeft een sterke structuur en is perfect geschikt voor afvullijnen en geautomatiseerde verpakkingsprocessen, zelfs met standaard sluitingen."

Cartonshell is stapelbaar en past perfect in kartonnen, Europool en IFCO kratten. De gebruikte materialen zijn karton en cellofaanfolie, wat betekent dat ze volledig kunnen worden gerecycled omdat ze voor 100% uit cellulose bestaan.

"Bovendien lenen papieren en kartonnen verpakkingen zich gemakkelijk voor de zichtbaarheid van het merk van AGF-producten dankzij de mogelijkheid van zelfs complexe bedrukking met geavanceerde technieken, speciaal ontworpen voor de specifieke behoeften van de markt", voegt Persico toe.

Maar het bedrijf onderzoekt ook andere alternatieve oplossingen. Zo ontstond er een kans toen het bedrijf in contact kwam met Plastic Bank, de sociale onderneming die plastic inzamelt van het strand en elders in de natuur of op straat in ontwikkelingslanden als Haïti, de Filippijnen, Indonesië en Brazilië. . Het doel is dat het afvalplastic niet in de zeeën en oceanen terechtkomt om watervervuiling en de vernietiging van het ecosysteem te voorkomen. En zo zag Social Plastic het levenslicht.

Social Plastic Het Zuid-Italiaanse bedrijf kiest voor twee wegen: het aanbieden van een alternatieve grondstof voor plastic, maar ook het werken met plastic materiaal dat een historie heeft en waarvan de waarde helder gecommuniceerd kan worden. “We hebben geprobeerd waarde toe te voegen aan het veel verguisde plastic. Het initiatief richt zich op het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden, waar de plasticvervuiling het grootst is”, legt Vitale uit. "Plastic Bank verzamelt, bewaart en stuurt plastic afval naar centra waar het vervolgens wordt gewassen en gedesinfecteerd om het weer bruikbaar te maken. De daaropvolgende verwerking tot plastic vlokken maakt het materiaal transporteerbaar en zo komt het bij ons terecht, als grondstof voor onze verpakking.”

Het is de start van een nieuw businessmodel gebaseerd op een circulaire economie, gebruikmakend van bestaande middelen. Maar ook het vergroten van het welzijn en de welvaart van ontwikkelingslanden is een belangrijke factor door werkgelegenheid te bieden aan bevolkingsgroepen in een sociaal-economisch precaire situatie en door afval in te zamelen dat vervolgens wordt omgezet in een nieuwe grondstof.

“En zo werd ons nieuwe H-model geboren, vervaardigd uit 100% gerecyclede grondstof van Social Plastic die onze klanten een product van zeer hoge kwaliteit garandeert zonder enig verschil in structurele sterkte en productbescherming. Het model Social Plastic H is geschikt voor bessen en cherrytomaatjes en de trays kunnen zowel met deksel als topseal geleverd worden", legt Persico uit.

Hij is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en past in standaard Europool en IFCO kratten en in kartonnen dozen voor 6 stuks van 30x40 en voor 12 stuks van 40x60. De markering aan de onderzijde maakt het zelfs voor de consument een herkenbaar rPET-product.

Het Social Plastic H-model bevordert de waarden van milieubescherming en sociale solidariteit en speelt zo in op de verwachtingen van de moderne samenleving vanuit marketingoogpunt.

Door zich te concentreren op de diversificatie van materialen met een hoge mate van recycleerbaarheid, blijft Carton Pack de markt innovatieve oplossingen bieden om de milieu-impact van verpakkingen te verminderen. De projecten van Carton Pack zullen in de toekomst steeds meer gebruik maken van rPet, bioplastic materialen (PLA, cellulose), papier en karton, die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.

Voor meer informatie: Carton Pack SpA Via Adelfia, ZI 70018 Rutigliano (BA) - Italië +39 80 477 1440 mktg@cartonpack.com www.cartonpack.com

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | groente en fruit.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

U ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat u onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.