Geen geld? Duh! - NRC

2021-12-14 18:55:24 By : Ms. Coco Jin

Vanwege het coronavirus werken onze medewerkers vanuit huis.

NB In deze printversie kunnen elementen ontbreken.

Jugend ohne Geld: de eigenaar van deze tas verdient geen cent en is er trots op, want anders ga je niet de straat op met zo'n statement in koeletters. De tas is merchandise van een Duitse postpunk noiseband. Dat moest op de een of andere manier geld verdienen toen het niet kon touren vanwege een virus. In de tas zit wat kleding: twee versleten onderbroeken, sokken, een shirt met veren op de mouwen en een bh. De eigenaar van de tas is waarschijnlijk een meisje, of iemand die zich anders identificeert en niets met genderrollen te maken heeft. Want laten we eerlijk zijn, de jeugd van tegenwoordig is veel te wakker om zich zorgen te maken over dat soort triviale postvakken. Dat dit over de jeugd gaat, dat staat vast, want duh, dat staat ook op de zak.

Als je geen geld hebt, moet je creatief zijn. En dat is de eigenaar van deze tas: dat groene ding lijkt op een kandelaar van klei en dat blauwe voorwerp kan een schaal zijn, of een zelfgemaakte zendspoel. Het punt is dat je het met weinig middelen ook best gezellig kunt maken. Je kunt kapotte dingen repareren met ducttape, gezonde voeding vervangen door een vitaminepil en om te voorkomen dat het licht onnodig gaat branden, kun je een timer in het circuit plaatsen. Toeval kan het bijna niet zijn: deze tassenbezitter kocht zowel ducttape als vitaminepillen en een timer bij Action, dat zien we op het bonnetje dat tussen de kleren zit. Voor minder.

Conclusie: wie een beetje creatief is, kan met wat minder. Zelfs antikapitalistische uitspraken leveren geld op als je ze op trendy tassen print. Maar dat deze Jugend ohne Geld nu ook Jugend ohne Tasche is, dat is jammer.

Heb je een tip over dit onderwerp, zie je een spelfout of feitelijke onjuistheid? We zouden het op prijs stellen als u ons hierover bericht. U kunt ons ook anoniem een ​​tip geven.