Lucasfilm neemt deepfake-maker aan die Luke Skywalker fixte in The Mandalorian - IT Pro - .Geeks - Tweakers

2021-12-30 15:07:33 By : Mr. Sunny Wen

Filmstudio Lucasfilm en Industrial Light and Magic hebben deepfake-YouTuber Shamook aangenomen, die met zijn deepfake-algoritme Luke Skywalker in The Mandalorian letterlijk van een nieuw gezicht voorzag. Het origineel werd door veel fans als matig gezien.

Fans van The Mandalorian haalden collectief hun wenkbrauwen op bij het moment dat Luke Skywalker seizoen twee van de serie binnenstapte. Zonder te veel spoilers te geven is er een jonge Luke Skywalker te zien, een computergegenereerde verjongde versie van acteur Mark Hamill. Veel fans vonden dat Skywalker er nep uitzag.

YouTuber Shamook was van mening dat hij het beter kon en maakte een deepfake van de scene, op basis van oude beelden van Mark Hamill. De video is ten tijde van schrijven meer dan twee miljoen keer bekeken en het leverde Shamook een nieuwe baan op. Hij is aangesteld als senior facial capture artist bij Lucasfilm/ILM.

In een reactie onder een recente video zegt Shamook dat hij geen tijd meer heeft gehad voor zijn YouTube-content omdat hij een nieuwe baan heeft bij de Star Wars-studio en het beroemde special-effectsbedrijf Industrial Light and Magic.

IndieWire heeft het binnenhalen van Shamook bevestigd gekregen door ILM. Een woordvoerder zegt daarbij dat ILM altijd op zoek is naar getalenteerde artiesten en dat het bedrijf de laatste jaren veel tijd heeft geïnvesteerd in machinelearning en kunstmatige intelligentie voor special effects.

Shamook maakte de deepfake van Luke Skywalker in vier dagen. Hij gebruikte daarvoor opensource deepfake-tool DeepFaceLab. Hij trainde het algoritme met oude beelden van Mark Hamill. Hij zegt daarbij dat hij vrij weinig kon doen aan het verbeteren van de animatie en het synchroniseren van de mond. Daarvoor zou hij het oorspronkelijke beeld moeten hebben van de acteur die Skywalker in de nieuwe opnames van The Mandalorian speelde, voor zijn hoofd met CGI vervangen was. En hij moest de video even snel maken voor zijn kerstvakantie, dus hij was zelf niet '100 procent tevreden met de kwaliteit'. Desondanks leverde het hem de baan op.

Shamook is een van de beste deepfake-YouTubers van het moment. Hij maakte onder andere een deepfake van Harrison Ford in de Solo-film, van Mel Gibson in Mad Mad: Fury Road en een verbeterde Tarkin en Leia in Rogue One. Shamook is niet de enige die met deepfake-technologie aan de slag ging om de scène van Luke Skywalker te verbeteren. Ook filmmakerscollectief Corridor Digital deed een poging. Die makers vervingen daarbij de body double van Skywalker uit het origineel met een andere acteur, om zo het probleem op te lossen waar Shamook tegenaan liep.

Let op: deze video is een spoiler voor seizoen 2 van The Mandalorian.

Deel je skills voor jouw droombaan Meld je aan!

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 27 juli 2021 14:21]

[Reactie gewijzigd door Lord Anubis op 27 juli 2021 21:38]

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 27 juli 2021 14:28]

[Reactie gewijzigd door Wild Cat op 27 juli 2021 15:14]

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 27 juli 2021 17:02]

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 27 juli 2021 17:29]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V. Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True