Met dit apparaat krijg je statiegeld voor oude kleding: zo willen deze vrouwen heel Nederland duurzamer maken - Rijnmond

2021-12-14 18:53:07 By : Ms. Ice Guo

Op donderdagochtend staan ​​Oosthoek en De Vries voor de inzamelbak met een tas vol kleding, die ze zelf hebben bedacht. Het eerste exemplaar van de Drop & Loop staat bij een supermarkt in Krimpen aan den IJssel. "Jaarlijks wordt 150 miljoen kilo kleding in de prullenbak gegooid. Dat vinden wij zonde", legt De Vries uit. "We wilden het consumenten super makkelijk maken om kleding weg te gooien of in te zamelen. We maken het ook leuk, want je krijgt er ook nog eens korting voor."

Tekst gaat verder onder de foto.

Bij het retourneren van de kleding ontvang je een kortingsbon. Hiermee kunt u sparen voor een gratis theedoek in Krimpen aan den IJssel. En je kunt niet zomaar met kleding naar deze afstortautomaat gaan. "Denk aan riemen, huishoudtextiel, schoenen en knuffels. Dat kan allemaal", legt De Vries uit.

Van het oude textiel dat wordt ingeleverd, worden nieuwe producten gemaakt. “Zo wordt duurzaam denken en doen voor iedereen haalbaar”, zegt De Vries. De Drop & Loop zit nu al op zes locaties, waarvan twee in onze regio: Bleiswijk en Krimpen aan den IJssel. Begin 2022 komen er nog eens honderd nieuwe machines bij. "Binnen vijf jaar zitten we in elke stad van Nederland", zegt Oosthoek.

Ook nationaal en internationaal nieuws op onze website lezen? Welke kan!