"Wij zijn uniek in de markt met gewassen Marokkaanse paprika's"

2021-12-20 07:44:23 By : STEVEN XIE

Tholen - Bij Fruit Queen is het Marokkaanse groentenseizoen weer begonnen. Het in Barendrecht gevestigde bedrijf vermarkt uitsluitend paprika's, paprika's en aubergines van Domaine Omar Mounir, met 164 hectare de grootste paprikateler van Marokko, inclusief een eigen teeltbedrijf. De eerste zending arriveert 15 november. De groenten worden vermarkt onder het merk Pilpel.

"Dit jaar krijgen we paprika's in alle kleuren, witte en rode Capia-pepers, chilipepers, Habanero-pepers in de rode, gele en oranje variant en aubergines", vat Tatsiana Lysenka samen. Uniek aan onze werkwijze is dat we dit jaar ook de paprika's wassen, reinigen en drogen. Dat gebeurt normaal gesproken niet in Marokko. Daarnaast kunnen onze klanten ervoor kiezen om de paprika's per maat of per aantal in een doos te ontvangen."

"Ook zijn we de eersten in Marokko die de paprika's in een telescoopdoos met deksel verpakken om aan de wensen van onze Europese klanten te voldoen. Ook gebruiken we StePac-zakken om een ​​langere houdbaarheid van de groenten te garanderen", vertelt Tatsiana. "Vorig jaar hadden we een succesvol jaar en dat hopen we dit jaar voort te zetten. We verwachten dit jaar zo'n 15 miljoen kilo af te zetten. Marokkaanse paprika's zijn nog niet zo bekend op de markt als bijvoorbeeld tomaten, maar vorig jaar hebben we we laten zien dat Marokko ook paprika's van uitstekende kwaliteit kan leveren."

Volgens de importeur zal de concurrentie in paprika vooral uit Spanje komen. "Dat is altijd gezonde concurrentie. Vorig jaar viel de kwaliteit van de Spaanse paprika tegen, hoe het zich dit jaar gaat ontwikkelen moet nog blijken. Israëlische paprika's zijn nauwelijks meer een concurrent op de Europese markt, ze worden vaak rechtstreeks naar Rusland geëxporteerd. En wat de prijzen gaan doen, hangt ook dit jaar weer af van het weer en de marktsituatie. We gaan mee in de prijsstroom op de Nederlandse markt."

Voor meer informatie: Tatsiana Lysenka Fruit Queen Oosteinde 5 2991 LG Barendrecht +31 (0)624255756 info@fruitqueen.nl www.fruitqueen.nl       

Publicatiedatum: ma 8 nov 2021 Auteur: Izak Heijboer © AGF.nl

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | groente en fruit.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.