Samen SAKKIE'z maken - De Castricummer

2021-12-20 07:44:45 By : Ms. Vicky Lin

Castricum – Enthousiaste mensen uit Transitie Castricum en de Groene Kerk houden weer een open atelier. Net als vorig jaar maken ze samen SAKKIE'z op woensdag 29 september van 14u tot 17u. Dit vindt plaats in gebouw De Schakel naast de dorpskerk aan Kerkpad 1.

Wat is een SAKKIE? Dit is een duurzame verpakking in plaats van plastic zakjes of papier. Wikkel je appels, paddenstoelen etc. in een vrolijke zelfgemaakte SAKKIE van gerecycled textiel. Ben je handig met de naaimachine of wil je het leren? Kom dan SAKKIE'z aan elkaar naaien. In deze tijd kan het heerlijk zijn om met elkaar iets positiefs te creëren.

Er zijn drie naaimachines en drie ervaren naaisters. Je kunt helpen met knippen, rijgen en naaien. Je kunt ook helpen door textiel in te zamelen: dunne stof en liefst kleurrijk: bloemen en ruiten werken heel goed. En machinedraden en snaren zijn welkom. De SAKKIE'z die op deze dag gemaakt worden, worden weggegeven met een boodschap: 'We zorgen samen voor de aarde: alle kleine beetjes helpen!'

Geïnteresseerden kunnen zich voor deze activiteit via het e-mailadres marleen.heeman@transitiecastricum.nl aanmelden om deel te nemen. (Foto: Pixabay)

De Castricummer Zeeweg 189-191 1971 HB IJmuiden 0255-520456 info@castricummer.nl

Castricum, Bakkum, Limmen, Akersloot en De Woude

Contact Overige publicaties Levering klacht Voorwaarden Privacy statement