Studio Wire Power bestaat 5 jaar en trakteert - Groninger Krant

2021-12-14 18:56:12 By : Mr. Jack Liang

GRONINGEN – Het Groningse textielatelier Studio Draadkracht opende in het voorjaar van 2016 haar deuren en is uitgegroeid tot een sociale, creatieve en duurzame onderneming in de wijk Korreweg. Omdat een fysiek feest destijds niet mogelijk was, viert de Studio vanaf 23 augustus haar lustrum met een jubileumactie die in het teken staat van delen en verbinden.

De afgelopen weken hebben de vrijwilligers 500 unieke tassen genaaid in alle denkbare kleuren en stoffen. De tassen worden in de week van 23 t/m 29 augustus in de stad uitgedeeld, dus je kunt ze gratis meenemen. Ze zijn te vinden op openbare plaatsen en zijn te herkennen aan het label Van: ons / Voor: jij. De locaties worden bekend gemaakt via de sociale mediakanalen van de Studio.

De zakjes bevatten (naast een feestelijke boodschap) het patroon met uitleg om zelf aan de slag te gaan. Het idee achter dit cadeau is dat je als vinder de tas kunt gebruiken om bijvoorbeeld kleine spullen in op te bergen. Je kunt het aan iemand anders weggeven of je eigen tas voor iemand anders maken: geef het door!

Studio Wire Power is een initiatief van 5 vrouwen die een passie voor textiel hebben en deze graag willen delen met anderen. De Studio draait op vrijwilligers en biedt een textielatelier en naaiatelier waar alle faciliteiten op het gebied van textiel aanwezig zijn. Iedereen kan hier zelfstandig of onder begeleiding aan de slag met naaien, haken, breien en meer. Er is onder andere een naaicafé en er worden cursussen gegeven, aanpassingen gedaan en in kleine aantallen naaiopdrachten gedaan. Het is voor jong en oud, beginner en gevorderde, hobbyist en professional.

Brigit Grol, bestuurslid: “We zijn trots op onze Studio en dat we 5 jaar bestaan! We hopen dat we snel weer helemaal open mogen en weer tot bloei kunnen komen. We merken dat we ertoe doen, dat mensen graag bij ons komen: het is gezellig en er is deskundige begeleiding. We zijn goed bereikbaar, ook voor mensen met een kleine portemonnee en we organiseren sociale projecten. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom hergebruiken we machines en materialen. We hopen aansluiting te vinden met onze jubileumactie.”

Via de social media kanalen Facebook en Instagram doet Studio Draadkracht een oproep om zoveel mogelijk te delen wat de vinders met de tassen doen. De actie loopt tot 23 september. Uit de inzendingen worden drie winnaars getrokken die een cadeaubon van Studio Wire Power ontvangen.

De Groninger Krant brengt nieuws, tips en persoonlijke verhalen uit Groningen dichterbij. Wij zijn een onafhankelijke krant zonder politieke banden. Columns en andere (ingezonden) berichten geven niet de mening van de redactie weer. Heb je een warm hart voor onafhankelijke journalistiek? Word dan vriend van de Groninger Krant!

Wilt u uw bedrijf, product of dienst in Groningen onder de aandacht brengen? Voeg direct uw persbericht toe en houd de website in de gaten!