Vermijd deze 10 missers bij het wassen met de wasmachine

2021-12-27 18:34:09 By : Mr. John Gong

Het is belangrijk dat je voor je wasmachine zorgt, maar ook voor je kleren. Hier lees je hoe je 10 veel voorkomende missers bij het wassen kunt vermijden.

Controleer de etiketten van je kledingstukken, zo kan je zien op hoeveel graden je ze moet wassen. Hou witte was en bonte was gescheiden, zo vermijd je doorgelopen kleuren

Voor je je kleren wast, controleer dan of er niks meer in de zakken zit. Sommige voorwerpen kunnen namelijk schade brengen aan je machine en je kleren.

Bijvoorbeeld lingerie en panty’s. Zo voorkom je dat de haakjes de andere kledij of jouw machine gaan beschadigen.

Sluit alle ritssluitingen, drukknopen en haken en bind alle touwtjes samen. Zo is de kans klein dat je wasgoed hapert en scheurt in de trommel.

Keer je broeken binnenstebuiten voor je ze in de machine stopt. Zo voorkom je vervelende zichtbare strepen achteraf.

Was zeer vuil en minder vuil wasgoed niet samen. Voor zeer vuil wasgoed heb je namelijk een hogere dosering wasmiddel nodig en wellicht een hogere wastemperatuur, terwijl minder vuile was met een lagere dosering al vanaf 20 °C kan worden gewassen.

Scheid de delicate en zware weefsels en was ze met het voor hun bestemde programma.

Als je de trommel overlaadt kan de was niet behoorlijk ronddraaien. Daardoor vermindert het aantal toeren en wordt je was minder schoon. Ook kunnen de poeders niet volledig oplossen, daardoor krijg je vlekken.

Als je nieuwe kledij voor de eerste keer wil wassen, laat het dan eerst een nacht in koud water weken. Zo geeft het geen kleur af en krimpt het niet. Voor blauwe kleren, bv. jeansbroeken, doe je best een scheutje azijn bij je water, zo wordt de kleur gefixeerd.

Laat je was niet te lang in de wasmachine zitten, anders gaat deze stinken of kan er zelfs schimmel gevormd worden. Je blijft dit ook ruiken zelfs al is je was opgedroogd.

Send this to a friend