Aanlasstuk voor dikwandig naar dunwandig - Installatie.nl

2022-10-09 19:23:28 By : Mr. GANG Li

Home » Nieuws » Aanlasstuk voor dikwandig naar dunwandig

Een veel voorkomende situatie voor installateurs: op een dikwandige leiding moet met een T-stuk een aansluiting naar een dunwandige leiding worden gemaakt. Viega biedt hiervoor nu een handige en snelle oplossing met het Prestabo aanlasstuk.

Alhoewel de naam anders doet vermoeden is het aanlasstuk feitelijk een persstuk. Aan de ene zijde is het hulpstuk uitgevoerd in dikwandig staal; aan de andere zijde in dunwandig staal. De dikwandige zijde sluit aan op het Megapress-systeem van Viega voor dikwandige buisleidingen in bijvoorbeeld verwarmings-, koel- en industriële installaties. De dunwandige zijde sluit aan op het Prestabo-systeem van Viega dat onder meer wordt toegepast voor verwarmingsinstallaties. Met het nieuwe hulpstuk kan nu bijvoorbeeld op eenvoudige wijze een dunwandige radiatorleiding worden aangesloten op de dikwandige hoofdleiding. 

De overgang van dikwandige naar dunwandige leidingen is met name van belang omdat een complete installatie vaak is opgebouwd uit verschillende leidingsystemen. Dit zorgt bij renovatie of uitbreiding van het leidingsysteem voor de nodige uitdagingen die nu eenvoudiger zijn op te lossen. Het nieuwe aanlasstuk/persstuk is leverbaar in vier uitvoeringen met verloop van dikwandig 10 naar dunwandig 12, 10 naar 15, 20 naar 22 en 25 naar 28. Al deze onderdelen kunnen worden geperst met de persmachines van Viega.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook in de installatiebranche hoor ik het: “Wat een ellende. Hoe kom ik aan het… Lees verder →

Dit zonnepaneelsysteem kan ook zwakke bedrijfsdaken voorzien van pv-panelen. Lees verder →

Vakbeurs Energie, onderdeel van de Nationale Energie Week in Den Bosch, gaat weer van start.… Lees verder →

Een nieuwe dakdoorvoer voor ventilatiesystemen. Lees verder →

De plafonds voor gas en elektriciteitsprijzen worden gunstiger voor huishoudens. Lees verder →

Een vuilafscheider die vooral voor lagetemperatuursystemen geschikt is. De nieuwe magnetische vuilafscheider van Caleffi, de… Lees verder →

Airco binnendelen lelijk? Zo kan het ook. Lees verder →

In Parijs heeft Panasonic de nieuwe generatie Aquarea gepresenteerd. De Japanners gaan ook propaan voeren. Lees verder →

Op welke wijze kun je warmtepomptechniek gebruiken in collectieve installaties in nieuwbouw en renovatie? Lees verder →

Modulemakers maakt complete installaties, in de fabriek. Het bedrijf zet daarbij zoveel mogelijk in op standaardisering, digitalisering en industrialisering, zodat er niet meer van project naar project gewerkt wordt, maar dat de installaties productiematig van de lopende band rollen.

Hoe bepaal jij het benodigde vermogen van een nieuwe warmtepomp in een bestaande woning?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.