Biologische honden- en kattenvoeding met volledig recyclebare verpakking

2021-11-29 10:58:04 By : Mr. iori cheong

Yarrah Organic Petfood introduceert recyclebare verpakkingen voor biologisch honden- en kattenvoer. Vanaf april zijn alle verpakkingen voor droogvoer gemaakt van monoplastic. Hierdoor zijn de tassen volledig recyclebaar. Ook heeft Yarrah de receptuur van de producten verbeterd, zodat het voer nog beter aansluit op de behoefte van het dier.

Yarrah is een van de eersten in de petfood-industrie die overstapt op recyclebare tassen. De nieuwe tassen van de twee Yarrah-merken, Yarrah en DANO, liggen vanaf april in de winkels. “Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen vervuilende plastic zakken verbrand”, zegt Bas van Tongeren, CEO van Yarrah Organic Petfood. “We belasten de planeet nu al zo min mogelijk met volledig biologische producten, maar natuurlijk speelt ook de verpakking een rol. Door te kiezen voor materialen die verwerkt kunnen worden tot nieuwe kunststof producten, maken we ons assortiment nog duurzamer.”

Monoplastic Yarrah verpakt het droogvoer bewust in mono PE, oftewel plastic dat uit één soort bestaat en dus volledig recyclebaar is. “In onze zoektocht naar betere verpakkingen hebben we alle mogelijkheden onderzocht. Voor ons is monoplastic de beste keuze. Veel mensen denken meteen aan papier als ze aan duurzaam denken, maar daar kleven ook nadelen aan. Zo is er aan de binnenzijde een kunststof coating nodig, wat de mogelijkheden voor hergebruik sterk verkleint”, legt Van Tongeren uit. “We kiezen ook niet voor biologisch afbreekbaar plastic, omdat dit niet altijd volledig verteert op de composthoop en dan microplastics kan achterlaten. Gelukkig kunnen afvalverwerkers onze nieuwe zakken omsmelten en een nieuw leven geven.”

Uitdaging Yarrah verpakt nu bijna alle producten duurzaam. Alleen de verpakking van de maaltijdzakjes is nog niet 100 procent herbruikbaar. “We werken hard aan de ontwikkeling van circulaire maaltijdzakjes die lang houdbaar zijn. We willen geen duurzame tassen op de markt brengen die snel achterhaald zijn. Dit zorgt alleen maar voor meer afval, omdat consumenten het voer eerder weggooien. Het is een hele uitdaging om hier een oplossing voor te vinden, maar het gaat ons lukken. Daar ben ik van overtuigd."

Recept Naast de verpakking heeft Yarrah, in nauwe samenwerking met diervoedingswetenschappers, de recepten van twaalf producten verbeterd op basis van de laatste gezondheidsinzichten. Zo is het eiwit- en vetgehalte in de producten verder geperfectioneerd. De productie is al gestart. Van Tongeren: “De gezondheid van honden en katten staat bij ons voorop. Doordat onze producten puur zijn en geen bestrijdingsmiddelen bevatten, zijn de voedingswaarden hoog en niet onbelangrijk lekker.”

Voor meer informatie: Yarrah Biologisch Petfood Leeuwenhoekstraat 26 3846 CB Harderwijk 0341 439850 info@yarrah.com www.yarrah.com

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | BioJournaal.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.