Bulgarian split squat: een oefening voor massieve benen

2022-05-29 08:23:25 By : Mr. Choi John

Een oefening waar menigeen tegenop ziet.

De Bulgarian split squat is een fenomeen onder de beenoefeningen. Iedereen die 'm wel eens heeft uitgevoerd weet: dit wordt morgen kruipend de trap op. Maar wat zijn de voordelen van de Bulgarian split squat, en waarom is deze oefening zo zwaar? Dat lees je hieronder.

Als we het hebben over de voordelen van de Bulgarian split squat, weten we niet waar we moeten beginnen. Die voordelen zijn er namelijk in overvloed. De Bulgarian split suqat is oefening voor het onderlichaam, waarmee je zowel je quads, hamstrings, bilspieren als kuiten traint. En dat zonder machine. Niet alleen natuurlijker, maar ook veiliger - mits je de oefening goed uitvoert natuurlijk.

Zo voer je de Bulgarian split squat correct uit: pak een fitnessbankje en plaats je voet zover naar voren dat je knie een hoek van 90 graden maakt. Span je buik- en bilspieren aan en zak naar beneden. Houd je rug recht en spanning op je voorste been. Beweeg vervolgens weer omhoog. Te makkelijk? Met dumbbells in je hand (of een barbell in je nek) kun je het gewicht makkelijk opvoeren voor een flinke dosis progressive overload. Branden maar!

De Bulgarian split squat is een van die oefeningen op het lijstje 'Spierpijn Gegarandeerd'. Hoe komt het dat deze oefening zo zwaar? Een van de reden is dat je nogal wat van je spieren vraagt door je lichaam in balans te houden. Op één been balanceren, met gewichten in de hand, terwijl je voorover buigt en weer rechtop gaat staan ​​is geen kinderspel.

Daarnaast is de Bulgarian split squat een unilaterale manier van trainen. Oftewel: je traint per been. Hierdoor kan je dominante been geen zwaktes van je zwakkere been op zich nemen, en dat ga je voelen. Succes!

Squatten: waarom deze oefening van levensbelang is. Of train je benen én core met de goblet squat.

Volg jij Men's Health al op Facebook en Instagram?