Dit zijn dé tassen trends voor 2022 - De Limburger

2022-07-23 11:10:52 By : Mr. Peter Tian

12-07-2022 om 15:33 door 050media

Net zoals het geval is met kleding, staat ook de mode niet stil als het op tassen aankomt. Wat niet geheel verrassend is, is dat een paar van deze ontwikkelingen overeen komen met andere trends op het gebied van kleding en accessoires. Wat deze trends precies zijn en welke tassen het beste bij jou passen, lees je hier!

Even schakelen De eerste trend op het gebied van tassen die we hier zullen bespreken, zal ongetwijfeld niet uit de lucht komen vallen. Het gaat hierbij om tassen die schakels hebben in plaats van bandjes. Dat zal voor velen geen verrassing zijn als we kijken naar de trends op het gebied van sieraden van de laatste tijd. Ook hier zagen we namelijk vaak grove schakels terugkomen. Of je nu gaat voor goud of liever kiest voor zilver, er is altijd een tas met schakels die bij je past!

Brede schouderriemen Mocht je tassen met grove schakels nu niet zo zien zitten, is er geen nood aan de man. Een andere trend als het op de riemen van tassen aankomt, zijn namelijk brede schouderriemen. Vooral bij crossbody tassen, waarbij je de band schuin over je rug draagt, zijn deze brede riemen erg populair. Als je nu een leuke tas hebt gezien maar de schouderriem niet mooi vind, of graag tassen die je al hebt een nieuwe look wil geven is dit ook goed nieuws. Veel crossbody tassen hebben namelijk een schouderriem die je eenvoudig los kunt maken. Zo geef je je oude tassen dus makkelijk een eigentijdse look!

Warme zachte teddy tassen Nog een trend die is overgewaaid uit een andere modehoek zijn de zogeheten teddy tassen. Deze fluffy tassen zien er naast aaibaar ook nog eens warm uit. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er moet wel bij gezegd worden dat we ze het vaakst als shoppers voorbij zien komen. Deze nieuwe soort tassen hebben we te danken aan de trends van vorig jaar op het gebied van jassen. Mocht je zo‘n teddy jas nu niet zien zitten nu de zomer eraan komt, is een teddy tas dus een echte uitkomst! Natuurlijk kun je deze tassen als het kouder wordt ook goed combineren met een bijpassende zachte jas.

Shop till you drop Tassen die eigenlijk nooit weg zijn geweest maar we toch steeds vaker terug zien zijn de shoppers. Veel mensen hadden het vroeger niet zo op deze grote tassen, voornamelijk omdat ze er allemaal niet erg bijzonder uitzagen. Deze tassen hebben vaak maar één groot compartiment en zijn wat langwerpig van vorm. Toch hebben shoppers een groot praktisch voordeel omdat je er zoveel in kwijt kan. Een ander groot voordeel van dit soort tassen is dat je ze kunt combineren met vrijwel elke outfit.

Tassen voor je heupen Een andere grote favoriet waar we erg over te spreken zijn, zijn heuptassen en zogeheten belt bags. Deze tassen draag je beide om je heupen en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten stijlvolle designs. De reden dat we zo weg van deze tassen zijn, is omdat ze naast praktisch ook nog erg mooi zijn. Dit maakt ze ook ideaal voor festivals, waar je alle essentials bij je wilt hebben maar het liefst niet met een tas rond wilt zeulen. De heuptas draag je om je heupen en klik je vaak vast. Bij een belt bag zit het tasje aan een riem vast die je draagt. Voor welke van de twee je ook gaat, deze tassen worden een gegarandeerde hit op elk festival!

Zomerse tassen Tenslotte zijn er nog een bepaald type tassen die we deze zomer veel verwachten te zien. Bij de zomer denken veel mensen namelijk aan lichte materialen. Een voorbeeld hiervan zijn de katoenen shoppers die we al veel in het straatbeeld tegenkomen. Kleding en accessoires gemaakt van geweven materialen zijn daarnaast elke zomer populair. Dit komt waarschijnlijk doordat dit voor een luchtige look zorgt dat goed samen gaat met het warme en soms beklemmende weer. Ook tassen van geweven materiaal worden deze zomer erg populair. Hierbij is het wel aan te raden om voorzichtig te zijn tijdens regenbuien!

De tassen trends van nu Kortom, als we naar trends op het gebied van tassen kijken, kunnen we er een paar onderscheiden. Op het gebied van schouderbanden zien we brede schouderbanden en grove schakelkettingen populair worden. Ook grotere shoppers worden populair, of ze nu gemaakt zijn van superzachte teddy stof of leer. Als je naar een festival gaat mogen heuptassen niet ontbreken en een dagje op het strand maak je compleet met geweven tassen. Nu ben jij helemaal op de hoogte van dé tassen trends van 2022!