Handige doe-het-zelver - Installatie.nl

2022-10-02 10:48:59 By :

Deze ‘handige’ doe-het-zelver heeft zijn ketel zelf aangesloten. De inlaatcombinatie is in de aanvoer geplaatst in plaats van in de koudwaterleiding. Bovendien zit er geen overstort in de cv-installatie.

En die verbindingen dan. Haal er dus maar vakman bij.

handige doe-het-zelver met een perstang?

Lijkt me ook niet. En feitelijk is een inlaat combinatie ook een druk overstort. Echter wel met 5 of 7 bar teveel

Maar de gaskraan zit wel goed.

Dit is geen reclame voor remeha!

Het lijkt idd een Remeha Avanta..maar dat heeft toch niets met de ketel uit te staan? Wat me opvalt dat er allemaal commentaar wordt gegeven over niets zeggende dingetjes bij deze installatie. Maar de enige fout tot nu toe die niet door de begel kan is de inlaatcombinatie in de aanvoer van het cv circuit!

oh ja Jan, en het expansievat dan ? moet dat in de aanvoer ? , gelukkig kun je met die inlaatcombinatie wel de aanvoer afsluiten handig hoor, warm en koudwaterleiding in 22 mm kan lekker veel doorheen……. en boven de ketel hebben we het nog niet eens gezien, dus conclusio: “gewoonweg kut”

Ik vind t knap dat je met deze foto als enige informatiebron kunt zeggen dat alles fout is. Ik kan niet beoordelen of het expansievat op de aanvoer of op de retour zit. Maar dan nog, dan kun je heel wat installaties afbranden die hun vat onder de vloer of knieschot of waar dan ook hebben. Over het uiterlijk hoeven we niet te discussiëren dat is duidelijk. 22 mm koper voor je sanitair water gebruiken is niet fout en is altijd nog beter dan 15 mm cv buis.

niet beoordelen ? het is toch duidelijk te zien op de foto, of kom ik uit een ei ? en voor de rest hou ik mn commentaar maar voor me.

die heb gedacht inlaatcombinatie werk het zelfde als een over stort de slimmert

De inlaatcombinaties is inderdaad wel een misser. De overstort kan echter ook in de ketel zitten, is nogal eens met moderne ketels. Een expansievat moet in het nulpunt van de installatie. Vroeger was dit altijd in de retour, en bij woonhuisketels is dit nog steeds zo. Echter met lage temperatuur verwarming worden er ook wel eens pompen in de retour geplaatst, en staat de pomp in het expansievat te drukken. Ik zeg altijd, expansievat aan de zuigkant van de pomp. Tevens rekening houden met een thermische lus zodat er geen warm water in kan komen te staan om het rubber te beschermen. Moraal van het verhaal, expansievat in de retour is wat kort geredeneerd.

Wat mij dan weer opvalt zijn de tot 3 lagen gestapelde leidingen (4 met de slang erbij), in plaats van naast elkaar. Het is een mooie puzzel, daar niet van. Perskoppelingen zijn best goed, maar de schroefkoppelingen bij de in-en uitlaat met stotende koppelingen zonder tussenstuk voor als het evt. gaat druppelen is niet echt handig, mocht het ooit gaan druppelen dan valt er weinig aan te draaien. Bij het aanleggen van een installatie is het handig om na te denken over de mogelijkheid voor service en reparaties in de toekomst; Wat doen we als iemand een beetje te wild aan die slangen sjort en de boel gaat lekken? Kunnen we er bij als de drukmeter het begeeft? Als je elke leiding en elk element een beetje de ruimte geeft en het allemaal een beetje netjes organiseert is het ook nog eens een stuk makkelijker te monteren.

22 mm warmwaterleiding. Dat wordt lang wachten!!!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier zijn de zonnepanelen niet goed aangesloten. Het linkerdakdeel is wel geaard. Het rechterdakdeel is… Lees verder →

Een hele slechte las in deze kabeldoos. De monteur is na melding van knipperende verlichting… Lees verder →

Klant had na het aansluiten van een elektrische boiler last van lekkage. Dat is niet… Lees verder →

Deze rookgasafvoer kan beter uitgevoerd worden. Lees verder →

Een magneet op de waterleiding om het kalk eruit te halen. Los van het feit… Lees verder →

De monteur is vergeten de rookgasaansluiting te vervangen. Gevaarlijk. Lees verder →

Zo kun je foto’s insturen voor de rubriek Installatiefouten op Installatie.nl Lees verder →

Wanneer je de spouwmuur gaat isoleren, is het niet zo handig om te boren op… Lees verder →

Nog zo’n flater: een stuk pvc in de rookgasafvoer. Dat mag nooit en te nimmer.… Lees verder →

De monteur van de zonnepanelen zocht weer eens de kortste weg met de kabel. Door… Lees verder →

Modulemakers maakt complete installaties, in de fabriek. Het bedrijf zet daarbij zoveel mogelijk in op standaardisering, digitalisering en industrialisering, zodat er niet meer van project naar project gewerkt wordt, maar dat de installaties productiematig van de lopende band rollen.

Hoe bepaal jij het benodigde vermogen van een nieuwe warmtepomp in een bestaande woning?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.