Hier in Utrecht lever je je oude kleren in en krijg je een cadeautje - vlakbij Utrecht

2021-12-14 19:05:42 By : Ms. Celia Wang

Je kunt je versleten kleding natuurlijk in de textielbak gooien, maar je kunt het voortaan ook inleveren en krijg je er een leuk cadeau voor terug. Het Rotterdamse bedrijf Drop & Loop heeft in Utrecht een automaat geplaatst voor oude kleding.

In februari van dit jaar installeerde het bedrijf de eerste automaat. Het is gevestigd bij een Albert Heijn in Krimpen aan den IJssel. Toen kwam men bij een wasserette in Amsterdam. Sinds kort zit er ook een in Utrecht, in Hoog Catharijne op P5 naast de pinautomaat.

Gooi je oude kleding, schoenen, tassen of ander textiel in, dan krijg je er gratis een Hoog Catharijne shopper bij, die gemaakt is van honderd procent duurzaam materiaal. Dat scheelt weer plastic!

Lees meer onder het bericht >

Een bericht gedeeld door Drop & Loop (@dropandloop)

De ingeleverde kleding wordt opgehaald en naar een sorteercentrum gebracht. Wat nog goed gedragen kan worden, krijgt een tweede leven. Van de rest wordt nieuw garen gesponnen. Van dat garen worden stoffen gemaakt. En die stoffen worden weer nieuwe kleding of andere duurzame producten.

“Nog steeds belandt meer dan de helft van de kleding en textiel bij het afval”, zeggen Susan de Vries en Carlijn Oosthoek van Drop & Loop. “Bovendien is een deel van de kleding in de textielcontainers op straat vaak te vervuild om te worden gerecycled. Zo wordt in Nederland jaarlijks 150 miljoen kilo kleding verbrand. Dat moet anders.”

Bente Edinga (21) studeert en doet daarnaast vrijwilligerswerk bij de Studentenbrigade van Handjehelpen. Het Utrechtse meisje is als een maatje voor Sofia*…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Utrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Utrecht.

Wil je zien! Deze versie van De Kleine Zeemeermin is een muzikaal theaterfeest voor het hele gezin

Wintertip voor het hele gezin: tijdens deze gratis wandeling ontdek je Utrecht Oost op zijn best

Aangeboden door de Rijksoverheid: Pas op voor campagne

Geleverd door De Nederlandse Kluis

Hallo nieuwe week! 7 x leuke dingen om te beleven in Utrecht

Blijf op de hoogte van alles uit Utrecht

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden