Jim Ryan: 'Verwacht absoluut meer overnames' - PlaySense

2022-07-31 02:19:10 By : Mr. ydel ydel

Vorig jaar heeft Sony verschillende ontwikkelaars overgenomen, denk zoal aan Housemarque, Nixxes en Bluepoint Games. Dit jaar gaan ze daar vrolijk mee door, want gisterenavond werd bekend dat ze Bungie hebben overgenomen. Ondertussen heeft Microsoft Bethesda en Activision Blizzard overgenomen en er lijkt haast een soort overname oorlog te zijn ontstaan.

Sony is geenszins van plan om op te houden, want PlayStation CEO Jim Ryan heeft aangegeven dat ze verre van klaar zijn. In gesprek met GamesIndustry zegt hij dat we absoluut meer PlayStation acquisities mogen verwachten, want ze zijn verre van klaar. Ze hebben volgens Ryan nog genoeg stappen om te nemen.

“We should absolutely expect more. We are by no means done. With PlayStation, we have a long way to go.”

Als het zo doorgaat zie ik 3rd party games verdwijnen en Microsoft en Sony als de uitgevers. En Nintendo als een soort van Disney waar je alleen hun eigen series kunt verwachten.

Het opkopen van bedrijven maakt de game industrie kapot pff echt jammer dit

Ik zie ook nog gebeuren dat Microsoft 2k of anders Rockstar gaat opkopen

@Frenchcorepower: Denk niet dat dat ooit zal gebeuren

@Frenchcorepower: Denk het niet hoor die willen niet gekocht worden en zitten niet in de rode cijfers. En daarbij is het op een gegeven moment klaar. Er is ook nog wetgeving bijj overnames. Denk dat Sony voor een aantal kleintjes gaat. Maar feit is wel dat wij uiteindelijk de dupe gaan worden van deze shopping spree. Bedankt Microsoft!

Welkom in Build Back Better. Maak je maar zorgen om alles wat geraakt word hierdoor wat juist niet met gaming heeft te maken maar letterlijk je toekomst.

@TommyNL: ik wist niet van die wetgeving

Dus je mag maar een wettelijk max aantal bedrijven opkopen?

@TommyNL: inderdaad, het wordt tijd dat de Amerikaanse Federal Trade Commission gaat ingrijpen in verband met die microsoft/activision overname.

Zolang Sony de trend doorzet zoals bij Bungie het geval is met dat de ontwikkelaar zelf mag bepalen op welke platform ze hun games uitbreiden hebben wij gamers niks te vrezen aan Sony zn kant. Enige wat voor hun voordelig is is dat ze geld genereren uit Bungie. Microsoft aan de andere kant verplicht je een gamepass abbo te nemen bij de games van hun laatste 2 overnames

@Anoniem-5024: Waarom door de overname gaat Activision juist qua variatie in games erop vooruit. Nu zijn een Cod machine en bij Xbox krijgen studios veel meer de kans creatieve producten te maken.

@Anoniem-5486: Want? Je kan de games ook gewoon zonder gamepass kopen hoor…

Wanneer uitgevers een kleinere afzetmarkt hebben (omdat ze maar op 1 console kunnen verdienen), moeten ze wel ergens compenseren. Op de kwaliteit bijvoorbeeld. Daarom hoop ik dat Ubisoft en Rockstar onafhankelijk blijven. En Capcom ook. Ondanks dat ik de xbox games veelal cliche en middelmatig vind. Want dit zijn geen hoopvolle ontwikkelingen.

Slechte zaak voor gamers op de lange termijn. Maar dat krijg je wanneer Microsoft twee grote uitgevers opkoopt.

@Frenchcorepower: Er mogen geen absolute monopolies ontstaan.

@Sikje: Zie geen enkele reden voor Rockstar om opgekocht te worden. Als ze GTA 6 uitgeven stromen de miljoenen binnen. Ubi zou misschien kunnen. Maar is wel n groot merk. Waarvoor alleen microsoft de middelen heeft.

Ze knn mss met hun geld Atari kopen

Sony schijnt met EA bezig te zijn voor een overname…

@Anoniem-9546: onzin gerucht wat denk je wat ea gaat kosten dan zit je echt wel rond de 60 miljard Sony is zeker niet arm maar 60 miljard is gewoon te veel geld voor Sony

Sony we buy small Games Developers !!!! Microsoft we only buy big Games Publishers !!!

@Anoniem-3822: waarom onzin? Jij denkt te weten wat Sony wel of niet kan door ff te Googelen?

@Anoniem-5486: Je wordt niet verplicht, je kunt de games gewoon los kopen als je wil 😉

@Anoniem-261: nee door gewoon na te denken geloof je nou zelf dat Sony rond de 60 miljard kan missen en mocht Sony het wel kopen dan eet ik me schoen op dat beloof ik

@Anoniem-9005: vind ik ook Maar het is hun of anders anderen die minder om games geven . Maar wel markt aandeel willen.

Mensen denken dat Sony geen miljarden heeft .. PlayStation blijft maar groeien . ze spelen het strategisch uit.. Het is geen supermarkt.

Microsoft is bezig met de overname van SEGA.

PlaySense is onderdeel van Rootbeat © 2008 - 2022 - Alle rechten voorbehouden