Koud persen stalen gasleiding mogelijk - Installatie.nl

2022-09-18 02:47:45 By : Ms. Coco Wu

Home » Nieuws » Koud persen stalen gasleiding mogelijk

Installateurs in Nederland kunnen stalen gasleidingen vanaf nu gaan persen in plaats van lassen. Fabrikant Viega heeft KIWA Gastec-keur ontvangen op haar Megapress-gamma voor gasleidingen. Het systeem is nu dan ook vrijgegeven voor de groothandel.

Het perssysteem voor dikwandig staal van de Duitse fabrikant, dat sinds enkele jaren op de markt is, is hiermee ook toepasbaar voor aardgas, LPG, stookolie, dieselbrandstof, perslucht en technische gassen. Deze leidingen moesten tot dusver altijd gelast worden, een specialistisch klusje dat tijd vergt, en bovendien minder veilig is. Megapress G werd vorig jaar op de Duitse vakbeurzen al aangekondigd; nu is ook de keuringseis K209 van KIWA Gastec gehaald, waardoor het in ons land mag worden toegepast.  

De Megapress G-fittingen van staal 1.0308 met een hoogwaardige zinknikkelcoating zijn met een grote variëteit aan buizen te verwerken: naadloze, gelaste, verzinkte, industrieel gelakte, met epoxyhars gecoate en zwart stalen buizen. Een speciaal HNBR-afdichtingselement zorgt onder alle omstandigheden -ook bij ruwe buisoppervlakken- voor de noodzakelijke dichtheid van de persverbinding. De fittingen zijn voorzien van de SC-Contur van Viega, waarbij de betrouwbaarheid van de verbinding bij de persproef direct zichtbaar is.

Het gasprogramma van Megapress bestaat uit meer dan 100 artikelen in de afmetingen ½ t/m 2 inch. Naast bochten en draadovergangen behoren daartoe ook T-stukken, reduceerstukken, flensen, schroefkoppelingen en afsluitdoppen. De Megapress G-fittingen zijn geel gemarkeerd. De producten kunnen worden verwerkt met de bekende persmachines van de Duitse leidingproducent.

Megapress heeft voor cv- en drinkwatertoepassingen al een programma in de afmetingen 3/8 t/m 4 inch. Dit programma omvat alle relevante installatieonderdelen die nodig zijn voor het aansluiten van radiatoren, stalen buisleidingen in verwarmings- en koelinstallaties en industriële toepassingen, zoals perslucht-, brandblus- en sprinklerinstallaties.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook voor installatiebedrijven is er geen gebrek aan mogelijkheden om geld aan marketing uit te… Lees verder →

De prijs voor hybride warmtepompen zal de komende jaren niet gaan zakken. Dat is de… Lees verder →

Installateur Kemkens heeft in Oss een kenniscentrum opgetuigd, een vernieuwing van de bedrijfsvakschool die er… Lees verder →

U heeft er even op moeten wachten: Installatie 05, de eerste uitgave na de zomer.… Lees verder →

Een nieuwe energiemodule bestemd voor grondgebonden corporatiewoningen maakt gebruik van een bodemwarmtepomp in plaats van… Lees verder →

Bij de ModuleMakers in Amersfoort rollen complete technische ruimtes van de fabrieksband. De technieksector staat… Lees verder →

Cv-ketels staat vaak ingesteld op 80 graden aanvoertemperatuur. Dat kan in veel gevallen lager. Lees verder →

Functioneel flitsopleiden: snel aan de slag met luchtkanalen. Zo werkt dat. Lees verder →

Honeywell komt met nieuwe rook/CO/hittemelders naar Nederland Lees verder →

De PVT warmtepomp van Triple Solar mag toegepast worden in nieuwbouw. Het bedrijf heeft een gelijkwaardigheidsverklaring voor BENG op zak. Lees verder →

Modulemakers maakt complete installaties, in de fabriek. Het bedrijf zet daarbij zoveel mogelijk in op standaardisering, digitalisering en industrialisering, zodat er niet meer van project naar project gewerkt wordt, maar dat de installaties productiematig van de lopende band rollen.

Hoe bepaal jij het benodigde vermogen van een nieuwe warmtepomp in een bestaande woning?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.