Makkelijk statiegeld terugkrijgen: op station Eindhoven kan het

2022-09-11 06:23:32 By : Ms. Berril Jiang

Goed nieuws voor alle Eindhovenaren die met de trein reizen en drankjes in plastic flesjes meenemen. Je hoeft niet meer naar de supermarkt om statiegeld terug te krijgen. Waarom? Omdat je op station Eindhoven vanaf september de flesjes op het perron kan inleveren!

Wat extra handig is: je krijgt meteen het bedrag op je rekening gestort. Geen gedoe meer met bonnetjes die je aan de kassa moet verrekenen dus!

Station Eindhoven Centraal krijgt samen met Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den haag de primeur met de inlevermachines voor kleine plastic statiegeldflesjes. Per 1 juli 2021 is statiegeld van vijftien eurocent op deze flesjes ingevoerd. Je krijgt makkelijk je statiegeld terug via een tikkie. Je kan met je mobiel de QR-code scannen waarmee het statiegeld via de Tikkie-app binnen enkele tellen op je bankrekening staat.

Op de vijf grootste stations komen in totaal zeventien automaten te staan waar statiegeldflesjes worden ingenomen. Met de eerste machines op die stations worden volgens de NS meer dan tien miljoen kleine plastic flesjes per jaar opgehaald. Als alles volgens plan verloopt, komen in 2023 deze machines op nog zeventien stations. Het uiteindelijke doel is om op vijftig stations in Nederland automaten te zetten. De machines zijn ook geschikt om vanaf 31 december statiegeldblikjes in te leveren.

Toe aan een koffie na het winkelen? Goed nieuws, Starbucks opent op donderdag 7 april een nieuw filiaal in Eindhoven….

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Eindhoven en blijf op de hoogte van alles over en rondom Eindhoven.

Wow! Hier krijg je nu een gratis (!) t-shirt met het wapen van Eindhoven er op

Toffe kans! Word redacteur/community manager bij indebuurt Helmond

Blijf op de hoogte van alles uit Eindhoven

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden