Moet je even zien: deze machinefabriek ondergaat een complete transformatie - indebuurt Deventer

2022-10-09 19:25:48 By : Ms. Cindy Kong

Het industriële aan deze woningen? Ze worden letterlijk in een fabriek gerealiseerd. De machines in de fabriek van Zandhuis & Zwart maken plaats voor negen woningen. “Hiervan zijn er zeven industriële loftwoningen en de twee bedrijfswoningen van de families Zandhuis & Zwart”, zegt Jeroen van den Adel van Advicus bv.

De twee bedrijfswoningen uit 1927 worden gerenoveerd en verduurzaamd. De oude bedrijfshal uit datzelfde jaar biedt straks plaats aan drie loftwoningen. Het plan voor de binnenplaats is een gemeenschappelijke met ruimte voor onder meer bergingen en ontmoeting met medebewoners. De tweede bedrijfshal wordt getransformeerd tot nog eens vier loftwoningen.

Tekst gaat verder onder foto’s.

“Het is enorm puzzelen met de kosten maar de ambitie is de woningen energieneutraal te maken”, aldus Van den Adel. “Het plan is de woningen als casco in de markt te zetten waarna de kopers deze zelf kunnen (laten)inrichtingen. Dit heb ik eerder gedaan in verschillende projecten, waaronder de Kofferfabriek in Deventer. Dit trekt een bepaalde groep leuke kopers aan die er hun eigen paleisje van kunnen maken. De vergunningen zijn rond. Op dit moment staat het gebouw leeg te wachten op de start van de werkzaamheden.”

Veel van ons hebben in deze periode behoefte aan een beetje liefde. Hoe doe je dat als je single bent,...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Deventer en blijf op de hoogte van alles over en rondom Deventer.

Zangcoach Annemiek heeft een bijzondere aanpak: ‘We werken aan jouw stem én lijf’

Aangeboden door Bistro De Rode Kater

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Blijf op de hoogte van alles uit Deventer

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden