Dhr. Trash Wheel eet het afval van Baltimore Harbor - Mixed Grill

2021-12-14 19:06:51 By : Ms. jimmy zheng

In die tijd heeft de volledig autonome machine maar liefst 638.594 plastic tasjes, 1 miljoen stukjes piepschuim, 240 kilometer sigarettenpeuken en een koninklijke python eruit gevist. Edel werk, maar dat zijn natuurlijk allemaal zaken die in de eerste plaats niet in het water mogen belanden.

Voor matroos en ingenieur John Kellett was al deze verspilling een reden om Mr. Build vuilniswiel te verlaten. Hij merkte dat er de laatste 20 jaar steeds meer afval in het water van de haven dreef. Dit zette Kellett op twee manieren in actie. Zo hielp hij met een verbod op piepschuimverpakkingen voor levensmiddelen en bouwde hij zijn vrolijk ogende machine.

Met behulp van een transportband op zonne-energie kan Mr. Trash Wheel zelfs matrassen en banken uit het water halen. Deze komen terecht in een bak achterin, waar een scheiding is tussen dingen die echt weg moeten en dingen die nog gerecycled kunnen worden. Ondertussen kreeg meneer Trash Wheel hulp van professor Trash Wheel en Captain Trash Wheel, die hetzelfde nuttige werk doen.

Er zijn ook plannen om het gezin uit te breiden naar andere plekken in de wereld, maar John Kellett wil zich nu vooral richten op zijn eigen leefomgeving. Dhr. Trash Wheel is te volgen via een geweldig Twitter-account en een livestream.