Nieuw Stadler Treasure en Quest Pro motorpak - Nieuwsmotor - Kort, snel en gratis altijd het laatste motornieuws

2021-12-14 18:52:41 By : Ms. Sherry Liu

Motorkledingspecialist Stadler uit Duitsland presenteert 's werelds meest ventilerende 3-laags Gore-Tex laminaat motorpak met een zeer innovatief ventilatiesysteem. Dit pak, bestaande uit het Treasure Pro-jack en de Quest Pro-broek, heeft het nieuwe SASS-ventilatiesysteem, meerdere ruime zakken en een comfortabele pasvorm. Het pak is geschikt voor gebruik in veeleisende reis- en weersomstandigheden, zelfs voor offroad. De buitenste laag van dit pak is gemaakt van 3-laags Gore-Tex laminaat. Dit ademende, klimaatregulerende membraan voorkomt de opname van water aan de buitenkant en de ophoping van transpiratie aan de binnenkant. 

In dit nieuwe motorpak is het Stadler Air Scoop System (SASS, gepatenteerd) ingebouwd. Dit systeem werkt door middel van “air scoops” die geopend kunnen worden door middel van waterdichte ritsen. Wanneer deze worden opengeritst, zetten de luchtscheppen uit, vergelijkbaar met een parachute in de wind. Dit systeem verzamelt frisse lucht en leidt deze vervolgens door de hele jas en broek. Zelfs bij hoge temperaturen en lage snelheden houdt een variabele luchtstroom het lichaam koel. Door gebruik te maken van het 3-laags laminaatmembraan en het ventilatiesysteem is dit motorpak in allerlei weersomstandigheden te gebruiken.

''We hebben alles uit de kast gehaald met de nieuwe Treasure Pro en Quest Pro. We wilden een pak ontwikkelen dat bestand is tegen alle mogelijke gebeurtenissen tijdens een motorrit. Ventilerend en licht in de zomer, maar ook waterdicht en warm als dat nodig is.” Hans Jürgen Stadler, eigenaar van Stadler GmbH.

De Treasure Pro jas is voorzien van CE-level 2 bescherming op de ellebogen, schouders en rug. Een borstbeschermer is verkrijgbaar als accessoire. De in totaal 11 ventilatieopeningen op de armen, borst en rug voorkomen warmteontwikkeling. Verder bevat de jas 5 zakken: een binnenzak, een borstzak, een mesh zak op de onderrug en twee uitneembare, waterdichte zakken op de voorkant. Twee spiraalritsen worden gebruikt als sluiting voor de jas. Deze ritsen blijven ook goed werken als ze vuil worden, zoals bij offroad gebruik.

De Quest Pro-broek heeft CE-level 2-bescherming op de heupen en knieën, twee buitenzakken met rits en twee grote cargozakken. Daarnaast heeft de broek 6 ventilatieritsen, dubbele riemlussen voor de gewenste motorrijpositie en een verhoogde tailleband op de rug voor een goede overlap. Door de elastische tailleband en diverse stretch punten biedt deze motorbroek voldoende bewegingsvrijheid voor zowel normaal gebruik op verharde wegen als op onverhard terrein.

Bewegingsvrijheid mag natuurlijk niet ten koste gaan van de veiligheid. Ons nieuwe pak heeft alleen CE-level 2 goedgekeurde protectoren.” Hans Jürgen Stadler. Naast de beschermende Cordura-stof wordt het zeer slijtvaste Armacor-materiaal gebruikt in de kritieke zones van zowel de jas als de broek.

Treasure Pro & Quest Pro vormen samen het nieuwste Stadler topmodel in de 3-laags Gore-Tex laminaat line-up. Het SASS ventilatiesysteem zorgt ervoor dat het pak zowel in de zomer als in de winter gedragen kan worden en in tegenstelling tot Stadler Modul Evo, Active en Vision hoeft het waterdichte, klimaatregulerende membraan niet apart vervoerd te worden.

Dit stoffen pak is naar verwachting vanaf eind april verkrijgbaar in de kleurstelling lichtgrijs/grijs/zwart. In herenmaten: 48-62, 98-118 verlengd en 25-31 verkort en in damesmaten: 36-46, 76-84 verlengd en 19-24 verkort. Zoals gebruikelijk bij Stadler zijn diverse kleurencombinaties en maatwerk mogelijk.