Perskoppeling voor klimaatsystemen - Installatie.nl

2022-09-18 02:47:43 By : Mr. Newben Yang

Home » Nieuws » Perskoppeling voor klimaatsystemen

Met ZoomLock brengt Alklima Klimaatconcepten een compleet perskoppelingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor klimaatinstallaties. Het systeem is voor nagenoeg alle F-gassen gecertificeerd en maakt het solderen van koperen leidingen aan klimaatinstallaties overbodig. Dat zorgt niet alleen voor een verbeterde veiligheid, maar bespaart de installateur ook tijd.

Het ZoomLock-systeem wordt als complete set in drie uitvoeringen geleverd. De perskoffer omvat de ZoomLock-perstang met twee Lithium-ion batterijen, een oplader, buissnijder, ontbraamgereedschap, RVS-borstel, schuurspons, krimpmeter en markeerstift, alsmede de meest voorkomende persbekken. De bekken zijn ook los verkrijgbaar. In volledig opgeladen toestand kunnen 100-150 persingen worden uitgevoerd voordat de batterijen weer moeten worden opgeladen. Op de perstang zelf is een LED-indicatie voorzien, die aangeeft wanneer onderhoud nodig is.

Het ZoomLock-systeem werkt snel en eenvoudig. De koperen buis wordt op lengte gemaakt, ontbraamd en nadat de insteeklengte is afgetekend in de eveneens koperen fitting geschoven. De fitting wordt vervolgens in de persbek gestoken en met het inschakelen van de tang wordt de perscyclus voltooid. De tang perst daarbij met een perskracht van 15 kN volledig rondom de fitting, zodat een optimale afdichting wordt bereikt.

De ZoomLock-fitting wordt geleverd in de maten ¼” tot 11/8”, waarmee op alle gangbare installaties wordt aangesloten. De fitting zelf is voorzien van een O-ring van de rubbersoort HNBR, die speciaal voor koel- en klimaatinstallaties werd ontwikkeld. Met het afronden van de persing wordt eveneens een markering in de fitting geperst, zodat in één oogopslag duidelijk is dat de perscyclus succesvol en betrouwbaar is afgerond.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook voor installatiebedrijven is er geen gebrek aan mogelijkheden om geld aan marketing uit te… Lees verder →

De prijs voor hybride warmtepompen zal de komende jaren niet gaan zakken. Dat is de… Lees verder →

Installateur Kemkens heeft in Oss een kenniscentrum opgetuigd, een vernieuwing van de bedrijfsvakschool die er… Lees verder →

U heeft er even op moeten wachten: Installatie 05, de eerste uitgave na de zomer.… Lees verder →

Een nieuwe energiemodule bestemd voor grondgebonden corporatiewoningen maakt gebruik van een bodemwarmtepomp in plaats van… Lees verder →

Bij de ModuleMakers in Amersfoort rollen complete technische ruimtes van de fabrieksband. De technieksector staat… Lees verder →

Cv-ketels staat vaak ingesteld op 80 graden aanvoertemperatuur. Dat kan in veel gevallen lager. Lees verder →

Functioneel flitsopleiden: snel aan de slag met luchtkanalen. Zo werkt dat. Lees verder →

Honeywell komt met nieuwe rook/CO/hittemelders naar Nederland Lees verder →

De PVT warmtepomp van Triple Solar mag toegepast worden in nieuwbouw. Het bedrijf heeft een gelijkwaardigheidsverklaring voor BENG op zak. Lees verder →

Modulemakers maakt complete installaties, in de fabriek. Het bedrijf zet daarbij zoveel mogelijk in op standaardisering, digitalisering en industrialisering, zodat er niet meer van project naar project gewerkt wordt, maar dat de installaties productiematig van de lopende band rollen.

Hoe bepaal jij het benodigde vermogen van een nieuwe warmtepomp in een bestaande woning?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.