Perstang wordt slim - Installatie.nl

2021-12-14 18:54:05 By : Ms. lydia Lydia

Home » Nieuws » Perstang wordt slim

Viega lanceert vier nieuwe persmachines, de Pressgun 6 en de Pressgun Picco 6, waarin beide Plus-versies een Bluetooth-verbinding met de telefoon kunnen maken.

De nieuwe Viega persmachines zijn via Bluetooth verbonden met de Viega Tool Services app die op de smartphone geïnstalleerd is. Vervolgens kan informatie over de onderhoudsstatus, het resterende batterijvermogen of het aantal voltooide persingen op de smartphone worden gecontroleerd. Met Tool Services zijn nog meer functionaliteiten mogelijk, zoals het opzetten van een reserveringssysteem per persmachine, maar voorlopig is deze functionaliteit voorbehouden aan 'thuismarkten' Duitsland en Oostenrijk, zegt Gerben Verweij, technisch manager bij Viega.

De Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus hebben ook een functie genaamd SmartCycle, een soort tweestaps persen, waarbij het persproces tussentijds automatisch wordt gestopt voor een laatste controle of de fitting en de persbek correct gepositioneerd zijn. Als dit het geval is, vindt de eigenlijke persing plaats.

Ook de vorm van de Pressgun is aangepast. De traditionele pistoolvorm is alleen behouden op de Pressgun 6 Plus. De Pressgun 6 en Pressgun Picco 6 zijn een combinatie pistool en in-line model. De Pressgun Picco 6 Plus is een volledig in-line model en weegt slechts 1,6 kilo. De Picco 6 kan tot een buisdiameter van 35 mm persen en de Pressgun 6 bereikt 108 mm.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Dankzij de tijdelijke subsidieregeling Nederland Leer Door (NLDD) kunnen (aankomende) monteurs forse subsidies krijgen voor hun F-gassen… Lees meer →

Inkomende professionals goed begeleiden: praktijkbegeleiders spelen een sleutelrol. Lees meer →

Kachels en haarden moeten vanaf januari aan strengere eisen voldoen. Eigenlijk hadden ze al twee… Lees verder →

Remeha heeft de BRL's voor bodemenergie op zak. Lees meer →

Vakbeurs VSK wordt verplaatst naar 17-20 mei. Lees meer →

Focus niet op verkoop. Maar kijk eens naar de financiële cijfers van uw… Lees meer →

De nieuwe ventilatienorm NEN 1087 is verloren gegaan door een misselijkmakende sfeer in de ventilatienormcommissies. Hoe… Lees verder →

De twintig jaar oude ventilatiestandaard krijgt voorlopig geen nieuwe opvolger. Ondanks de aandacht voor ventilatie… Lees verder →

Panasonic Heating & Cooling Solutions heeft zijn AC Service Cloud geüpdatet met een handig systeem… Lees verder →

In een nieuwe woonwijk in Voorhout vormen zeventien duurzame woningen een smart grid, waarin zonnedaken en een buurtaccu met snellader voor twee elektrische Mercedes-auto’s een hoofdrol spelen. Bewoners zijn goedkoop, met een energierekening van 25 euro per maand.

Uitstel verplichting Gasketelwet: niet 2022 maar 2023