Slaverwerkingsoplossingen van Ishida maakt drie optimale gewichtscombinaties

2022-07-23 11:14:53 By : Ms. Linda Yang

Betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksgemak waren een aantal van de redenen waarom Primaflor, één van de grootste Spaanse groentetelers, voor de weegtechnologie van Ishida heeft gekozen voor het snel en nauwkeurig verwerken van zakken gemengde sla. 

Het nieuwste model in de verwerkingsfabriek van het bedrijf in Las Canalejas, nabij Amería in Andalusië, is een 14-kops 5 liter CCW-RV waterproef slaweger uit de Ishida Sector Solutions-serie. De nieuwe multihead weegmachine wordt geïnstalleerd bij Primoflor en er zijn er inmiddels al 12 in gebruik in de fabriek in Las Canalejas en nog eens drie in een fabriek in León in Noord-Spanje.  

De wegers werden speciaal ontworpen voor het verwerken van slaproducten, zoals babyleaf, die gemakkelijk aan elkaar kleven en daardoor moeilijker efficiënt kunnen worden gewogen. Een vrije-valinvoer met een steile hoek garandeert een gelijkmatige verdeling van product op de weger, terwijl zowel de amplitude als de frequentie van het trillende systeem kunnen worden aangepast voor een constante doorvoer van product naar de hoppers. De gestructureerde oppervlakten voorkomen dat producten aan elkaar kleven en de dubbele opening van de hopperinvoer garanderen een schone overdracht van bassin naar weeghopper. 

Even belangrijk is het feit dat de wegers uit de RV-serie een ongeëvenaard niveau van nauwkeurigheid bieden, dankzij hun unieke software zijn zij in staat om drie optimale gewichtscombinaties te berekenen, deze te checken en vervolgens de combinatie die het dichtst bij het streefgewicht ligt te selecteren. Dit alles in één cyclus. Hierdoor neemt de efficiëntie toe en wordt nauwkeuriger en consistenter weegresultaat bereikt. 

Primaflor produceert maar liefst 2.000 verschillende lijnen, zowel voor haar eigen merken als huismerken. Het is dan ook belangrijk dat de specificaties van de Ishida-wegers in de fabriek in Las Canalejas gelijkwaardig zijn, zodat het bedrijf meer flexibiliteit heeft om in te spelen op veranderde eisen van klanten. De eenvoudige afstelling van de wegers is ook cruciaal omdat hiermee snel tussen producten kan worden geschakeld. Dit was één van de voornaamste redenen waarom het bedrijf uiteindelijk voor Ishida heeft gekozen. 

"Toen we de multihead weighing-technologie voor het eerst testten voor onze slaproducten maakten we gebruik van een weger van een andere leverancier. Deze machine was echter lastig te bedienen en vaak was er hulp van een deskundige nodig om alle functionaliteiten optimaal te kunnen benutten," legt Manuel Santa Cecilia van Primaflor uit. 

"De wegers van Ishida daarentegen zijn eenvoudig in te stellen en het touchscreen is uiterst gebruiksvriendelijk. Dit is met name belangrijk omdat onze operators uit verschillende landen afkomstig zijn. Het meertalige touchscreen voorkomt taalbarrières."

De snelle, efficiënte en betrouwbare prestaties van de Ishida-wegers zijn de voornaamste redenen waarom Primaflor steeds weer voor deze modellen kiest. Een consistent functionerende machine is essentieel voor een fabriek waar dagelijks 60 ton product worden verwerkt. De wegers verpakken een scala aan zakformaten, variërend van 50gr tot 2 kilo, voor zowel de foodservice- als retailsector. Manuel Santa Cecilia legt uit dat de nauwkeurigheid uitmuntend is, en de  verwerkingssnelheid varieert van 30 tot 75 verpakkingen per minuut, afhankelijk van het verpakkingsformaat en de doorvoer van het product in de weger. 

De machines zijn van maandag tot zaterdag in gebruik. Het hygiënische ontwerp en de duurzame constructie maken dat de machines tussen productwisselingen eenvoudig en snel met perslucht kunnen worden gereinigd, terwijl zij aan het einde van elke dag een grondige schoonmaakbeurt krijgen. De hoppers zijn gemakkelijk zonder gereedschap te verwijderen en kunnen in een speciale 'wash down wall' worden geplaats om te worden gereinigd. 

De weegoplossingen van Ishida werden geleverd door haar Spaanse vertegenwoordiger CIMA.

"De betrouwbaarheid van machines is cruciaal voor een efficiënt productieproces en we kunnen wanneer dat nodig is op een uitstekende technische ondersteuning van CIMA rekenen," zegt Manuel Santa Cecilia tot slot.

Primaflor werd door drie families opgericht en biedt natuurlijke, verse voedingsmiddelen aan die passen in een gezonde, actieve levensstijl. Het bedrijf teelt haar groenten en fruit op een areaal van 6.400 hectare en levert een breed scala aan producten, zoals fruit, groenten, ijsbergsla, babyleaf, ready-to-eat slamelanges en aanverwante producten zoals sladressings. 

Voor meer informatie:  Torsten Giese Ishida Europe Ltd +44 121 607 7700 torsten.giese@ishidaeurope.com www.ishidaeurope.com 

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.