Technici zetten machine weer aan terwijl collega er nog in zit: 61-jarige man overleeft arbeidsongeval niet (Harelbeke) | Het Nieuwsblad Mobile

2022-09-25 02:51:00 By : Mr. Michael Ma

Het ongeval gebeurde zaterdagmorgen vroeg in het bedrijf Cantillana, producent van bouwmaterialen.  — ©  loh

In een bedrijf in Harelbeke is zaterdagmorgen een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Een 61-jarige man uit Moeskroen liet het leven toen technici een machine in werking stelden waar hij ingeklommen was om een defect op te lossen. De man werd geplet door de machine.

De feiten vonden zaterdagmorgen vroeg plaats in het bedrijf Cantillana in de Kanaalstraat 5-6 in Harelbeke. Het slachtoffer, een man uit Moeskroen, stelde een defect vast aan een machine en legde ze stil. Intussen werd de hulp van twee technici ingeroepen.

Die wisten echter niet dat de 61-jarige werknemer zich nog in de machine bevond waar hij het defect wou detecteren en bekijken. Ze probeerden de machine weer in werking te stellen. De man werd meegesleurd en stierf aan de opgelopen verwondingen. Hij was al twintig jaar in dienst van het bedrijf.

Het arbeidsauditoriaat stelde een deskundige aan om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. De machine werd in beslag genomen voor de duur van het onderzoek. De dienst Toezicht en Welzijn op het werk ging ook na of alle reglementen inzake het welzijn op het werk werden nageleefd. Cantillana is een producent van bouwmaterialen. De machine die de dood veroorzaakte van de 61-jarige werknemer, is bedoeld om zakken zand automatisch te vullen.

Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.