Tegelophaalservice haalt gewipte tegels uit jouw tuin gratis op | Gemeente Raalte

2022-09-18 02:42:47 By : Ms. Kyra Yu

Heb je tegels uit je tuin gehaald en vervangen voor bomen, gras of planten? Dan kun je jouw tegels gratis laten ophalen door de tegelophaalservice. Zo betaal je geen stortkosten en maken we Raalte samen groener. Een groene tuin is niet alleen gezelliger dan een grijze tuin. Door minder tegels en meer groen kan regenwater namelijk beter de grond in zakken en een groene tuin zorgt voor verkoeling tijdens hete zomerdagen. Ga dus ook aan de slag!

De tegelophaaldagen zijn op zaterdag 24 september en zaterdag 29 oktober. Voordat de tegelophaalservice de tegels kan ophalen, moet je de tegels via deze pagina aanmelden. Dit kan tot uiterlijk woensdag 21 september (voor ophaaldag 24 september). Na aanmelding ontvang je op donderdag 22 september een bevestigingsmail. Klik hier om jouw tegels aan te melden.

Naast de gratis tegelophaalservice, betaalt de gemeente ook nog eens een deel van de kosten als jij tegels uit jouw tuin haalt en vergroent. De klimaatsubsidie kan worden aangevraagd door inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen. Je kunt de subsidie aanvragen voor zes verschillende maatregelen. Klik hier voor meer informatie over de subsidie.

Hoogeboom Raalte zorgt ervoor dat alle opgehaalde en gestorte tegels circulair verwerkt worden. Een machine vermaalt de tegels tot kleine stukjes, ook wel granulaat genoemd. Dit granulaat wordt weer gebruikt om nieuwe betonproducten te maken. Een mooie manier van hergebruik!

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Postbus 140,  8100 AC  Raalte