Twaalf passagiers in kritieke toestand na landing 737 - Up in the Sky

2022-05-29 08:26:00 By : Ms. Maple Ren

Op een SpiceJet-vlucht van Mumbai naar Durgapur raakten zondag twaalf mensen ernstig gewond nadat de Boeing 737-800 in hevige turbulentie terechtkwam.

Het vliegtuig steeg om iets na 17:00 uur lokale tijd op vanuit Mumbai. Amit Baul, een van de passagiers aan boord, zei tegen de BBC dat de hele vlucht normaal verliep totdat het toestel de luchthaven van Durgapur naderde. Baul voelde wat turbulentie, maar dat is normaal wanneer een machine bijna gaat landen. Echter, de turbulentie werd erger en erger. “De volgende vijftien, zeventien minuten waren de ergste momenten van mijn leven”, vervolgt hij.

Tijdens de nadering stuiterde de 737 volgens Baul op en neer als een ‘rubberen bal’. “Het voelde alsof je van een gebouw van honderd verdiepingen viel en weer omhoog ging”, schetst de reiziger. De bagage viel uit de bagagevakken op de mensen die aan het gangpad zaten. Ook werden sommige passagiers, die mogelijk hun riemen niet om hadden, tegen de bagagebakken aan geslingerd. “Ze raakten ernstig gewond”, vervolgt Baul. “Twee mannen die naast me zaten, raakten ook gewond omdat ze hun riemen misschien niet hadden vastgemaakt.” Behalve enkele passagiers raakten eveneens sommige crewleden gewond. Zij liepen onder meer verwondingen op aan hoofd en ruggengraat.

I was in the flight and must say the experience was frightening…..posting a pic of inside of the aircraft after damage .. pic.twitter.com/jSdci6jQ2H

Na een chaotische daling waarbij de etensresten, bekers en blikjes door de gangpaden vlogen, landde de 737 uiteindelijk om 19:15 uur lokale tijd op de luchthaven van Durgapur. Het duurde volgens Baul circa een uur voordat de ambulances bij het vliegtuig arriveerden. Gewonde passagiers werden verzorgd door medisch personeel. Zij deelden pijnstillers uit en brachten verband aan. Sommige passagiers moesten zelfs naar het ziekenhuis. Twaalf van hen verkeerden volgens autoriteiten van het Andal-ziekenhuis in kritieke toestand, maar zouden buiten levensgevaar zijn. De mensen die niet naar het ziekenhuis hoefden, maar wel verwondingen opliepen, hinkten naar de aankomsthal omdat er niet genoeg rolstoelen waren. “Het was duidelijk dat de luchthaven van Durgapur geen medische basisvoorzieningen had”, concludeert Baul, die diezelfde avond zelf ook een bezoek aan het ziekenhuis bracht om een röntgenfoto te laten maken.

In juni vorig jaar raakten eveneens passagiers gewond door turbulentie boven India. Drie ernstig, vijf licht.

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - Alles over luchtvaart.

Het laatste luchtvaartnieuws in jouw mailbox.

Je ontvangt vanaf nu de nieuwsbrief!

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Log hieronder in op je account. Een account aanmaken kan bij het plaatsen van een bestelling!