Collegevragen over 'afvalinzameling in Westland' | Politiek op Westlanders.nu

2021-11-29 10:41:11 By : Ms. lily chang

Westland 16.07.2021 - Uw hogeschool heeft deze week de zomereditie van 'Afvalnieuws' uitgebracht.

Deze editie staat in het teken van de start van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken (PBD) van de 29.000 laagbouwwoningen in de bebouwde kom van Westland.

De uitvoering start niet in alle dorpen in het Westland tegelijk. In de uitgave is een schema opgenomen vanaf welk punt dorpszakken PBD aan de lantaarnpalen moeten worden gehangen.

Uit het schema (zie bijlage) blijkt in ieder geval dat de gescheiden inzameling van PBD-afval niet plaatsvindt in het dorp Honselersdijk.

Dit brengt onze groep bij de volgende vragen:

- Heeft het dorp Honselersdijk geen laagbouw?

- Of is jouw hogeschool ook tot de conclusie gekomen dat nascheiding van afval beter is voor de portemonnee, het milieu en de burger? En start de Victorie in Honselersdijk wat betreft nascheiding en gaat u daar een pilot nascheiding uitvoeren?

Bestuursvragen over 's-Gravenzande scheiding PBD en restafval

De Raad geeft aan dat enkele jaren geleden de bewoners van het buitengebied van 's-Gravenzande als proef een aparte bak voor kunststof verpakkingen kregen, die net als de bak met restafval elke vier weken werd geleegd. Volgens de Raad heeft dit ertoe geleid dat de restafvalbak voor de meeste mensen niet meer vol is. Eerder hoorden we dat het restafval in het buitengebied van 's-Gravenzande net niet is afgenomen omdat iedereen de bak “vult” met het restafval tot het vol is, eventueel met bedrijfsafval of ander afval.

Dit leidt tot de volgende vraag:

- Kan het College de Raad eventueel voor de proef tot een jaar voor de proef maandelijks overzichten verstrekken van het restafval en plastic, alsmede de bij het College ongetwijfeld bekende gegevens over het restafval in het buitengebied van 's-Gravenzande opgestart?

De factie Westland Verstandig verzoekt u de vragen binnen de gestelde termijn schriftelijk te beantwoorden.

Namens de Westland Verstandige factie

Vlaardingen is gestopt met alles te duur

Meneer leen Snijders moet de contracten gewoon goed lezen voordat hij het tekent nu moeten we het betalen met al die rare ideeën van hem daar moet je van geleerd hebben nu moeten de kosten over ons heen geschoven worden zodat ze proberen hun fouten maken zulke mensen horen daar niet thuis in die naaldwijk.

Brussel is de baas en zeker niemand gaat dit idee doen voor de gemeente ik zou ook een blikcontainer waszin neerzetten

Ga en scheld. Ik ga niet meedoen. Die vieze stank van de resten van vlees en toppings, ik dank je. En hang hem dan hier aan de paal waar altijd de prullenbakken staan. GOED IDEE het effect hier van de kraaien en meeuwen !!! Hoe denk je dat dat eruit gaat zien. Ik scheid papier, groen, flessen en glas. Ik denk dat het genoeg is. En wat ik niet meer kwijt kan, VERDEEL IK OVER DE ANDERE BAKKER !!! Jammer !!

Als je dit 10 jaar geleden had gezegd had er een busje met keurslijf voor zich gestaan ​​ze worden steeds gekker in dit land

Ik wil geen prullenbak in de keuken, onhygiënisch. Ik heb al 3 vuilnisbakken, de 4e wil ik niet, tuin vol. Ik ga geen plastic zak aan een boom of muur hangen, allemaal vliegen. Maak ook geen plastic afval schoon, energie is te duur. Ik ga geen tas aan een lantaarnpaal hangen, smerige zooi bij elkaar. De lantaarnpaal wordt een broeinest van bacteriën, met als gevolg ziektes. Een wandeling door de straat wordt gevaarlijk. Wat een ongelooflijke onzin. Had al die miljoenen aan de afvalsorteerder gegeven. Dan kan hij een geavanceerdere machine kopen. De gescheiden producten kunnen worden verkocht en geld opleveren. We betalen ons blauw voor een beetje afval. Ook de Energietransitie is door dit soort mensen bedacht. Het kost ons bakken met geld en verder komen we niet. Helpen! hoe komen we van deze cijfers af en worden capabele mensen met kennis van zaken, toekomstgericht? Is het niet verschrikkelijk ? we zijn er klaar mee.

Ja natuurlijk! Goed idee als je op het platteland woont en niet elke dag in de buurt van de supermarkt komt. En je hebt ruimte voor 4 afvalbakken achter de heg en uit het zicht. Maar dit werkt niet in het dorp, wie gaat er in godsnaam een ​​plastic zak met afval ophangen in zijn tuin? Dit idee is zo absurd!!! Het is tijd voor nieuwe verkiezingen!! Ik doe niet mee aan dit onzinproject. Ik ga elke dag naar de supermarkt en neem meteen afval mee. Ik hoef ook niet naar zo'n tas in mijn tuin te kijken.

Antoon, je kunt gewoon je auto verkopen met de Heijdse bus

Niemand gaat deze complete waanzin doen dit

Het afvalprobleem wordt natuurlijk grotendeels veroorzaakt door de industrie en nu zadelt de rijksoverheid de gemeenten op met dit probleem, wat helaas niet tot mooie oplossingen leidt. Ik denk dat het beter is om de bron aan te pakken. U kunt er zelf iets aan doen: https://www.pieter-pot.nl/

Ik, nascheiding is niet goedkoper, dat beweren sommige partijen, maar ze komen niet met bewijs, noem me 3 gemeenten die nascheiding zijn en goedkoper zijn, en veel Westlanders kunnen niet lezen, dat doet het niet zeg overal dat je verplicht bent de zak te betalen om aan de paal te hangen, dit is alleen voor mensen die te lui zijn om het plastic in een bak te deponeren.

Leuk al die tassen aan een lantaarnpaal. De jeugd kan er zich mee uitleven. Als je geen doos in de tuin hebt staan, moet je alle tassen ergens kwijt.

De gemeente liet al op Twitter weten dat Heenweg (ook vermist) is toegewezen aan fase 1 en Honselersdijk gelijk staat aan Naaldwijk op 3e. Dat is het antwoord op vraag 1. Vraag 2 is al 10 keer beantwoord: de raad heeft met meerderheid voor deze methode gestemd. Niemand is unaniem voor een bepaalde oplossing. Alle oplossingen hebben voor- en nadelen. Nascheiding levert veel meer vuile stoffen op en daardoor kan er veel minder worden gescheiden. Afval is geen populair onderwerp, maar we creëren het allemaal en we hebben allemaal de verantwoordelijkheid om het te nemen.

Na-scheiding is echt de goedkoopste optie, dus waarom zo koppig zijn.

Alles in het vuil Gescheiden afval???? Wanneer de grijzen komen Ze nemen ook de groene bak Te legen Dus al jaren gooi ik alles in een zak Recht in de kliko

Als het voorstel over de afvalzakken op de lantaarnpalen erdoor komt, heb ik een vraag. Wij hebben een gehandicaptenparkeerplaats, deze hebben wij voor onze deur en er staat ook een lantaarnpaal. Maar als er vuilniszakken aan vast komen te zitten en ze beschadigen onze auto, wie gaat dat dan betalen?

Twee weken geleden reed ik op een zaterdagmiddag door Berkel en Rodenrijs. Alle lantaarnpalen met zakjes eraan. Ik vind het geen gezicht, maar dan in het weekend... een juweel voor het dorp daar...

Hillegom is in 2020 gestart met plastic zakken aan lantaarnpalen. Gevolg dorp ziet eruit als een vuilnisbelt op inzameldagen en zwerfvuil is met 200% toegenomen. Ook daar blijft de gemeente doen alsof het een groot succes is, maar daar denken bewoners anders over.

U bent vrij om met respect en fatsoen te reageren. Kleineren is niet gedaan. Alle geplaatste reacties worden een paar keer per dag gecontroleerd en zijn niet direct zichtbaar. Dus wacht alstublieft.

Heb je een tip voor de redactie? Neem contact op met [email protected]  

Niets van deze site mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd op welke wijze dan ook zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van Westlanders.nu

Copyright 2013 - 2021 Westlanders.nu | Alle rechten voorbehouden | Website door Rumble IT & Apps door Wensline Consultancy