Daarom zit je pakket soms te groot verpakt - MAX Today

2021-11-29 10:51:02 By : Ms. Weran aily

Voor veel webwinkels is het ingewikkeld om een ​​product efficiënt te verpakken. Ze gebruiken slechts enkele standaardformaten dozen. Maar sommige producten zijn kleiner dan de standaard dozen. Of een product is langwerpig, dus het moet in een grote doos. Het product zit in een extra grote verpakking, omdat het de kleinste standaarddoos is die het bedrijf heeft, of de enige doos waar het product in past.

Dit is niet goed voor het milieu. Daarom zoeken veel bedrijven naar duurzame alternatieven. Een van die alternatieven is het werken met machines die producten op maat verpakken. Dit bespaart niet alleen karton, papier en plastic. Het zorgt er ook voor dat er minder transport nodig is. Kleinere pakketten passen meer in vrachtwagens. Hierdoor hoeven ze minder vaak te rijden tussen de distributiecentra van webwinkels en de sorteercentra. De grootte van het pakket heeft geen invloed op de rit tussen uw adres en sorteercentrum. Dat hangt af van het aantal bestellingen in een wijk.

Die machines die aangepaste pakketten inpakken zijn gewoon niet goedkoop. Een dergelijke machine kost ongeveer 1 miljoen euro. Daarom kunnen alleen grote webshops dit betalen. Maar er zijn veel kleine spelers in deze markt. Ze missen de prikkel om duurzamer te worden, vooral vanwege de kosten. Voor kleine bedrijven is het goedkoper om de inpakkers snel een keuze te laten maken over de doos. Elke seconde dat de inpakker langer moet nadenken over de grootte van de doos kost geld.

Woordvoerster Jeannita van Herrikhuijzen van Wehkamp legt uit dat het bedrijf sinds 2015 een verpakkingsmachine gebruikt. Maar dat dit lang niet het enige is dat bedrijven voor het milieu kunnen doen. Wehkamp won in 2020 een duurzaamheidsprijs voor hun duurzame initiatieven. Ook kleine bedrijven kunnen volgens Van Herrikhuijzen voor alternatieven kiezen. “Zo is 70 procent van onze verpakkingen van plastic”, zegt de woordvoerster. “Dit lijkt niet duurzaam, maar dat is het wel. Plastic zorgt voor minder lucht in de verpakking en is veel makkelijker te recyclen. Daarnaast gebruiken we ook weinig vulmateriaal. Want dat is bijna nooit nodig.” Ook Bol.com besteedt aandacht aan duurzaamheid en is in 2020 gestart met het verzenden van onverpakte producten die hiervoor geschikt zijn. Bijvoorbeeld omdat ze door het merk zelf al stevig worden verpakt.

Hoewel het vooral aan bedrijven is om duurzame keuzes te maken, kunnen consumenten ook aandacht besteden aan hun eigen gedrag. Voor kleine producten zoals make-up ga je bij voorkeur naar de winkel. En wil je een artikel retourneren? Stuur het dan terug in een klein doosje of knip het op maat. Een voorbeeld hiervan zie je in onderstaande video. U kunt ook een melding indienen bij het Meldpunt Verpakkingen van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Consumenten kunnen een laatste stimulans zijn voor webwinkels om te verduurzamen.

Je moet inloggen om een ​​reactie te plaatsen.

Een klein voorwerp in een klein doosje gaat ook heel gemakkelijk verloren. Ik heb het liever daar in een grote doos.

Ze doen het in een grote doos, omdat kleine pakjes "verloren gaan". En met grote dozen is de auto sneller vol en staan ​​de bezorgers klaar? Gewoon leveren,

Hoe heet zo'n stanleymes waarmee je de kist kunt vouwen? Ik vind het prijzig.

die kokers kosten maar een paar euro bij de bouwmarkt.

Meld u hier gratis aan voor onze nieuwsbrief. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in je mailbox.

Meld u hier gratis aan voor onze nieuwsbrief. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in je mailbox.