FIM CEV Repsol Valencia: titels voor Holgado en Martinez, opnieuw top 10 voor Veijer

2021-11-29 10:15:26 By : Mr. Billy Wang

Het FIM CEV Repsol-seizoen 2021 is voorbij. Dit weekend werd op Circuit Ricardo Tormo de laatste ronde van het seizoen 2021 verreden en werden de laatste kampioenen bekend gemaakt. Nadat Fermin Aldequer (Moto2) de titel al veilig had gesteld, kroonden Daniel Holgado (Moto3) en Maximo Martinez (European Talent Cup) dit weekend hun seizoen in Valencia.

Na een aantal regenachtige en wisselvallige dagen scheen zondag de zon tijdens de laatste FIM CEV Repsol wedstrijddag van het seizoen in Valencia. Ondanks dat de warming-up op een deels natte baan op zondagochtend verreden werd, konden alle vijf de races verreden worden op een droog Circuit Ricardo Tormo.

Moto3 In deze klasse was het vooraf nog spannend wie er kampioen zou worden. Daniel Holgado, Ivan Ortola en David Munoz waren de drie overgebleven kandidaten, maar Munoz schakelde zichzelf vooraf uit door een fout te maken in de vrije trainingen. De coureur van Avatel Cardoso Racing was tijdens de vrije training betrokken bij een incident waarvoor hij een straf kreeg, waardoor hij zondag in de eerste race vanuit de pitlane moest starten.

De eerste race van de dag werd gewonnen door de Australiër Joel Kelso, voor David Alonso en Ortola. Holgado eindigde als negende terwijl David Munoz als negentiende uit de punten kwam. Dit resultaat was genoeg voor Holgado om de titel veilig te stellen met nog één race te gaan en de 2021 FIM Moto Junior Wereldkampioen te claimen.

Collin Veijer reed wederom een ​​ijzersterke race. De 16-jarige Staphorster wist zich een weg te banen van de drieëntwintigste plek op de startgrid naar de twaalfde plek. Helaas stopte een goede beuk van een van zijn rivalen in de voorlaatste ronde zijn opmars en ging een top tien-finish min of meer verloren.

Met de titel op zak begon Holgado aan de tweede race, niet onverdienstelijk want na achttien ronden kwam de coureur van het Aspar Team voor Ortola en David Salvador over de finish.

Veijer stond wederom zijn mannetje in het zwaarbezette veld, in deze laatste race van het seizoen reed hij van de drieëntwintigste plek op de grid naar de tiende plek bij de finish.

European Talent Cup In de eerste race van de dag ging de overwinning naar de jonge Spanjaard Maximo Martinez voor de Australiër Jacob Rolstone en landgenoot van de winnaar Xabi Zurutuza. Door dit resultaat was de titelstrijd nog onbeslist, waardoor de allerlaatste race van het seizoen de beslissing moest nemen.

De twee Nederlandse deelnemers Matthew Ruisbroek en Maik Duin vielen in deze eerste race uit de punten met een tweeëntwintigste en vierentwintigste. Vooral voor Duin, die dit weekend met een wildcard van start gaat, was het geen gemakkelijke opgave. Na de nodige natte trainingen en kwalificaties de races op een volledig droge baan moeten rijden is al een uitdaging, Duin heeft hard gevochten in zijn eerste race op dit niveau en was dan ook tevreden met zijn eigen prestatie na de race. .

In de tweede race pakte de Spanjaard Alvaro Carpe de overwinning voor zijn landgenoot Brian Uriarte en de Australiër Rollstone die, na als tweede te zijn geëindigd in de eerste race, opnieuw het podium bemachtigden.

Winnaar van race één Maximo Martinez kwam als zesde over de finish in deze laatste race van het seizoen, een finish die goed was voor het veiligstellen van de titel.

Moto2 Voor de rijders in deze gecombineerde klasse (Moto2 & Stock 600) stond er in het slotweekend maar één race op het programma. Deze race werd echter ook vijf ronden voor het einde vroeg afgevlagd vanwege een oliespoor bij de start en finish, een oliespoor veroorzaakt door de machine van Leon Orgis die bij start en finish explodeerde.

Met meer dan tweederde van de race voltooid, ging de overwinning naar de coureur die een ronde eerder over de finish was gekomen, Alonso Lopez. Fermin Aldequer, die eerder dit weekend al tot kampioen was gekroond, werd tweede op de tweede plaats, terwijl Lukas Tulovic als derde werd geklasseerd.

Sander Kroeze werd als twintigste algemeen geklasseerd, een ranking die de Nederlander als achtste plaatste in de Superstock 600-klasse.

Jorel Boerboom kwam als tweeëntwintigste overall over de finish, met dit klassement eindigde de Boerboom Racing-rijder als dertiende in de Moto2-klasse. Nuttige links FIM CEV Repsol Valencia 2:

Tijdschema en volledige resultaten Fotoverslag Live videoraces

Ben je een trouwe bezoeker van deze website, wil je het werk van de redactie van Racesport.nl steunen en daarnaast regelmatig kans maken op fantastische prijzen?