Sappi Lanaken start omgebouwde papiermachine - Grafisch Nieuws - Grafisch Nieuws

2021-11-29 10:49:02 By : Ms. Leo Kuang

Papiermachine PM8 is in juni weer in gebruik genomen bij de Sappi papierfabriek in Lanaken. De machine is in twee maanden tijd omgebouwd om naast LWC ('light weight coated', voor rotatieoffset) papier ook houtvrij gecoat papier te kunnen produceren.

Bedrijfsleider Eric Raedts lichtte de plannen, waarbij het moederbedrijf vorig jaar 140 miljoen euro in productieverhoging bij Sappi Lanaken investeerde, in Trends toe: “De investering maakt Sappi in Lanaken tot de state-of-the-art vestiging in Europa. papierproductielijnen worden volledig omgebouwd tot een nieuwe productielijn waar het papier sneller en goedkoper gemaakt kan worden, ook in een grotere breedte en in vellen in plaats van rollen." Volgens Raedts zou de investering zo'n 150 extra banen opleveren.

Sappi Lanaken, dat in 2017 haar 50-jarig jubileum vierde, wil met de ombouw flexibeler kunnen inspelen op de veranderende vraag in de markt. De fabriek heeft ook een tweede papiermachine, PM7, en een eigen pulpproductie. Jaarlijks wordt er ongeveer 530.000 ton papier gemaakt.

Papierfabrikant Stora Enso maakte begin juni bekend eind volgend jaar te stoppen met de productie van houtvrij gecoat papier.

Gelukkig weerzien met Sign2Com

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

© 2021 Roularta Media Group Alle rechten voorbehouden.