Smurfit Kappa introduceert innovatief punnet-portfolio

2021-11-29 11:01:58 By : Ms. CiCi Xia

Smurfit Kappa lanceert zijn innovatieve punnet-assortiment in Europa. Het Safe&Green-portfolio bestaat uit duurzame verpakkingsoplossingen van papier voor verse groenten en fruit, die 100% hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn.

Uit recent onderzoek van Smurfit Kappa blijkt dat consumenten de voorkeur geven aan verpakkingen waarin de inhoud goed zichtbaar is en die ook nog eens duurzaam is. Ruim de helft van de respondenten (58%) geeft aan het meeste belang te hechten aan deze twee aspecten van AGF-verpakkingen. Uit het onderzoek bleek ook dat 75% van de consumenten van mening is dat karton een duurzamere keuze is. De meest recente cijfers van Eurostat bevestigen deze veronderstelling van consumenten omdat 83% van het kartonnen verpakkingsafval daadwerkelijk wordt gerecycled. 

Telers en retailers kiezen daarom steeds vaker voor duurzame verpakkingsoplossingen voor hun verse groenten en fruit om beter aan deze consumentenvoorkeuren te kunnen voldoen.

Arco Berkenbosch, Vice Director Innovation and Development bij Smurfit Kappa Europe: "Ons onderzoek heeft aangetoond dat consumenten in heel Europa de voorkeur geven aan duurzame verpakkingen bij de aankoop van verse producten en het Safe&Green-portfolio biedt telers en retailers een reeks duurzame punnets die ze direct kunnen gebruiken. be kunnen inspelen op deze consumentenvoorkeur." 

Het Safe&Green-portfolio bestaat uit verpakkingsoplossingen die direct toepasbaar zijn. Klanten kunnen er ook voor kiezen om een ​​ontwerp op maat te ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op hun wensen.

“De vraag naar 100% duurzame punnets, die niet alleen aan alle regelgeving voldoen, maar ook nog eens stevig en hygiënisch zijn en waarin het product goed zichtbaar is, zal alleen maar toenemen. Door samen te werken met onze klanten aan gepersonaliseerde ontwerpen die aan hun behoeften voldoen, bieden we een duurzame oplossing op maat die onze klanten helpt de verkoop te verhogen, hun toeleveringsketen te optimaliseren en hun bedrijf duurzamer te maken", aldus Berkenbosch.

Safe&Green maakt deel uit van Smurfit Kappa's Better Planet Packaging-portfolio, dat bestaat uit innovatieve verpakkingsoplossingen die zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. 

  Voor meer informatie: Smurfit Kappa Evert van de Beekstraat 104 1118 CN - Schiphol Tel.: 020 - 795 15 00 Web: smurfitkappa.com

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | groente en fruit.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.