Tasmaanse projecten profiteren van Recycling Modernization Fund | De examinator | Launceston, TASI

2021-11-29 11:08:40 By : Mr. Wengang Nie

Tasmaanse afvalproducten die ooit op een stortplaats zouden zijn beland of naar het buitenland zouden zijn gestuurd, zullen binnenkort worden omgezet in een reeks hoogwaardige producten, waaronder hout-kunststofcomposieten die worden gebruikt in houten terrasprojecten voor thuis.

Drie Tasmaanse projecten zijn gekozen om tot 15.000 ton plastic afval te helpen verwerken - het equivalent van 9000 auto's per jaar - als onderdeel van een co-investering van $ 20,3 miljoen via het Recycling Modernization Fund.

De aankondiging komt dagen nadat een exportverbod op het verzenden van gemengde kunststoffen naar het buitenland voor recycling van kracht werd, waarbij Bell Bay-zaagmolen Timberlink, George Town-recyclingfabriek voor zacht plastic Envorinex en Mitchell Plastic Welding in de Huon-vallei bijna $ 11 miljoen aan financiering delen. .

LEES MEER: Beschuldigde autodief van West Launceston aangeklaagd

Timberlink is van plan een terrasproduct te maken dat is gemaakt van een hout-kunststofcomposiet, afkomstig van gebruikte melkflessen die in Tasmanië zijn ingezameld, vermengd met afval van de zagerij. Foto: Craig George

Timberlink zal zijn subsidie ​​van $ 5,8 miljoen gebruiken om de eerste biocomposietfabriek van de staat op te zetten, die een terrasproduct maakt dat is gemaakt van een hout-kunststofcomposiet.

Nu het wereldwijde houttekort in Tasmanië wordt gevoeld, zei Timberlink's EGM sales marketing en corporate affairs David Oliver dat ze hoopten dat de faciliteit van $ 12 miljoen tegen Kerstmis 2022 operationeel zou zijn, met levering tegen januari 2023.

"Onze hoop en wens is om producten die uit het buitenland worden geïmporteerd te vervangen door producten van Australische makelij", zei hij.

"Dit [product] wordt gebruikt op dekken, dus het wordt niet gebruikt in de woningbouw, maar het wordt gebruikt om het huis af te maken.

"Momenteel komt 20 procent van de houtvoorraad in Australië uit het buitenland.

"We werken op maximale capaciteit. We hebben nog nooit zoveel hout geleverd aan de Tasmaanse bevolking als we hebben."

David Oliver van Timberlink zegt dat er een wereldwijd houttekort wordt gevoeld in Tasmanië. Foto: Craig George

Het terras wordt gemaakt van polyethyleen met een hoge dichtheid, afkomstig van gebruikte melkflessen die zijn ingezameld in Tasmanië, vermengd met afval van de zagerij.

Met de HDPE-pellets gemaakt door een ander Tasmaanse bedrijf, zei minister van Milieu Roger Jaensch dat de projecten een geweldig voorbeeld zijn van een circulaire economie.

"Wat vroeger afval was, wordt hier in Tasmanië [nu] een waardevoller product met een hogere waarde geproduceerd, waardoor banen worden gecreëerd", zei hij.

"Daar willen we meer van zien. Van deze fabriek hier [Timberlink] gaan de meeste lege plastic melkflessen van Tasmanië dankzij deze projecten in dit soort producten terecht."

LEES MEER: Veiligheid van de rechtbank in puin als verdachte ontsnapt aan hechtenis

Bij de aankondiging van de projecten op vrijdag twee dagen in Plastic Free July, zei Bass Liberal MHR Bridget Archer, hoewel ze meer mensen zou willen aanmoedigen om hun gebruik van plastic waar mogelijk te verminderen, het programma was gericht op het vinden van oplossingen.

"Beide hulpbronnen, die we ooit als afval zouden hebben gezien, identificeren en erkennen we nu als hulpbronnen waarmee we hoogwaardige producten kunnen maken", zei ze,

"Ze lossen een probleem op. We hoeven geen andere manieren te vinden om die van de hand te doen, maar we zijn ook in staat om banen te creëren en zien steeds meer investeringen in deze belangrijke industrieën.

"Als we in staat zijn om, met het plastic dat we in ons dagelijks leven gebruiken, dat hier in Tasmanië tot een waardevolle hulpbron te maken, zouden we daar meer van willen zien."

Envorinex zal 2,1 miljoen dollar ontvangen om hun fabriek te verbeteren om meer dan 6000 extra ton plastic per jaar te verwerken. Dit omvat de inzameling en recycling van medische lakens, gordijnen en spuitgietproducten.

Mitchell Plastic Welding zal zijn subsidie ​​van $ 3 miljoen gebruiken om spuitgietproducten te vervaardigen van afvalplastic dat oorspronkelijk was ingezameld uit de aquacultuursector, oplopend tot 7200 ton gemengd plastic afval op volle capaciteit.

Terwijl staten en territoria op zoek zijn naar meer innovatieve manieren om met plastic afval om te gaan te midden van het Australische exportverbod, zei Oliver dat de faciliteit van wereldklasse in Bell Bay een grote impact zou hebben.

"De afgelopen jaren zijn er nogal wat van deze producten naar de vuilstort gegaan of geëxporteerd", zei hij.

"Dus we creëren hier in het productiegebied van Bell Bay eigenlijk een nieuwe innovatieve industrie om echt een nieuwe industrie te creëren.

"We zullen deze plastic producten ontvangen, die al zijn schoongemaakt en gewassen ... om een ​​product te maken dat voor 90 procent op het eiland wordt opgelost.

"Dus 90 procent van de input wordt gemaakt in Tasmanië en de rest van 10 procent komt van een productiefaciliteit in Melbourne."

Naar verwachting zullen de drie projecten tot 50 nieuwe banen opleveren.

Onze journalisten werken hard om lokaal, actueel nieuws aan de gemeenschap te verstrekken. Zo kunt u toegang blijven houden tot onze vertrouwde inhoud:

Vul een geldig e-mailadres in

Meld u aan om onze Breaking News Alerts en Editor's Daily Headlines te ontvangen met het beste lokale nieuws en verhalen.

Uw adblocker verhindert mogelijk dat u zich kunt aanmelden of abonneren.

Nee bedankt, ik houd mijn adblocker aan