Toshiba: wereldwijde chiptekorten houden zeker nog een jaar aan - IT Pro - Nieuws - Tweakers

2021-11-29 10:39:25 By : Mr. Jackey Wang

Toshiba waarschuwt dat wereldwijde chiptekorten de beschikbaarheid van goederen nog zeker een jaar zullen beïnvloeden. In sommige gevallen zullen kopers van halfgeleiders tot 2023 problemen ondervinden met leveringen.

Dat zegt Takeshi Kamebuchi, een topman bij Toshiba die bij een van de business units de leiding heeft over halfgeleiders. Hij vertelt het Amerikaanse financiële persbureau dat het probleem momenteel vooral ligt bij de chips die verantwoordelijk zijn voor de verdeling van energie over de verschillende onderdelen van apparaten. Zo'n onderdeel is niet zo complex en duur als geheugen of processors, maar net zo belangrijk voor het hele toestel.

Over welke partijen voorrang krijgen bij een tekort aan chips, zegt de CEO van Toshiba dat 'we gaan kijken bij welke klant de meest ernstige situatie zit'. Voorbeelden die hij noemt zijn 'bedrijven waar de hele productielijn stil komt te liggen zonder het betreffende onderdeel, of waar het bedrijf ten onder gaat zonder instroom van chips'.

Bloomberg schrijft verder dat Toshiba tussen maart 2021 en maart 2024 in totaal zo'n 460 miljoen euro gaat investeren in het opschalen van zijn productiecapaciteit. Het bedrijf sluit ook de mogelijkheid om een ​​extra fabriek te openen niet uit.

Door de wereldwijde chiptekorten zijn bepaalde producten, zoals de Xbox Series X en S en de PlayStation 5, erg moeilijk verkrijgbaar. Ook autofabrieken merken veel van de tekorten: productielijnen worden hier en daar tijdelijk stilgelegd, er rollen minder auto's van de band en bepaalde functies komen te vervallen. Tweakers publiceerde in februari een achtergrondverhaal over de oorzaken van de chiptekorten.

De Nederlandse Transplantatie Stichting, Leiden

MHM Real Estate BV, Woerden

Deel je vaardigheden voor je droombaan Solliciteer nu!

[Commentaar bewerkt door Groningerkoek op 4 september 2021 13:29]

[Opmerking aangepast door Ghost babe op 4 september 2021 11:37]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True