[Zakelijk] Handgemaakte, unieke leren tassen en cadeaus vind je bij Owned By | Al het nieuws uit Bussum

2021-11-29 10:13:57 By : Mr. Lien Te Shia

BUSSUM - De werkplaats en winkel van Linda Baart is te vinden in de kelder van de schoenmakerswerkplaats aan het Julianaplein 17. Het is prachtig gerenoveerd en is een paradijs voor liefhebbers van leer en cadeaus.

Linda Baart is de trotse eigenaresse van tassenwinkel Owned By. Haar succesverhaal begon met een hobby, waar ze zoveel leuke reacties op kreeg dat ze nu de stap durfde te wagen om zich volledig te richten op het maken van handgemaakte leren tassen.

Super Largo Linda legt uit hoe het allemaal zo gekomen is: "Ik maakte persoonlijke berichten op leren notitieboekjes en begon ook tassen te maken. Mijn vriend Michel Corbee is hier bij de Super Largo schoenmaker en samen maakten we mijn eerste tas. Ik werkte eerst aan een huis-tuin-en-keuken naaimachine, maar al snel begon ik de machines te gebruiken die ook worden gebruikt om schoenen te maken.Martin, de voormalige eigenaar van Super Largo en de oom van Michel, heeft me ook veel geleerd over werken Ik ben gepassioneerd door leer van jongs af aan. Zelf ontwerpen en aan de tassen werken kostte naast mijn fulltime baan veel tijd." 

Interesse "Op een dag plaatste een vriendin van mij een foto van mijn tassen op haar Instagram-account. Ze heeft veel volgers en ik kreeg er veel leuke reacties en echte opdrachten van. Winkels waren geïnteresseerd en dus begon ik tassen te maken op bestelling ." Zo groeide de hobby door deze opdrachten uit tot veel meer dan een paar uur werk. Toen Michel in augustus de schoenmakerij overnam, bleek dat voor Linda de uitgelezen kans om haar eigen bedrijf te starten.

Collectie "We hebben de hele kelder gerenoveerd." Dat is gemakkelijk te zien; niets doet meer denken aan een kelder, meer aan een hippe werkplaats van een echte vakvrouw. "Ik verkoop alleen exclusief in Bussum en online. Ik heb een hele tassencollectie in het zwart die ik naar ieders wens kan aanpassen. In deze collecties vind je een damestas, een reistas, noem maar op."

Maatwerk "Ook tassen maak ik geheel naar jouw wensen. Van shoppers tot chique aktetassen. Ik hou van vintage leer met hier en daar een plekje. Ik heb hier voorbeelden en kan de tas precies naar wens maken. Jij kiest de vorm, de kleur, of zonder rits, een handvat, de voering, noem maar op Alles is mogelijk Ik heb geen logo's op de tassen, ik maak mijn bestellingen speciaal voor iemand Daarom heet mijn bedrijf Owned By: 'owned by'.

Cadeaus Naast de tassen heeft Linda ook veel leuke cadeaus van leer, waar je je eigen tekst op kunt zetten. "Een notitieboekje, een paspoorthouder of een etui voor een kapper. Ik zit hier in de kelder en sommige mensen zijn nog zenuwachtig om de trap af te gaan, maar ik nodig iedereen uit om een ​​kijkje te nemen! Ook online ben ik te vinden op www.ownby.nl."

In dat warme huis aan de Genestetlaan in Bussum, waar iedereen altijd welkom is, klinkt muziek. En aan de eettafel vertellen Kes en Sjoerd van den Broek veel

Aan de cruisesteiger in het Nautisch Kwartier in Huizen ligt sinds gisteren een gigantische ark van 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. Binnen in het gigantische schip..

MUIDEN - Bij de Never Thought in Muiden zijn meerdere auto's beschadigd. De politie is al langs geweest en zoekt mensen die er meer van weten of camerabeelden hebben

Nadat Rick van der Eijk ruim twintig jaar wijn kocht voor Hocras en vervolgens ging werken voor Oud Reuchlin & Boelen - Wijnimporteur voor de horeca, ..

NAARDEN - Prachtig nieuws over de coachingstaf van voetbalclub NVC: hoofdtrainer Frank Spermon en zijn assistent Marcell Mijwaart hebben hun contract met een jaar verlengd. ..

Het jonge, Nederlandse modemerk Norah heeft haar 88e winkel geopend in Bussum - aan de Nassaulaan 18. Na Baarn, Almere en Diemen is er sinds vorige week ook een Norah winkel..

GOOISE MEREN - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen thuisblijf- of zilverlening in te voeren in de gemeente Gooise Meren. Dit blijkt uit een co..

Bezorgde ouders met kinderen op de Jozefschool hebben de petitie 'Gooise Meren, snel in beweging met een gym voor onze kinderen!' ondertekend! begonnen. Nu het aantal..

BUSSUM - De politie heeft meldingen gekregen van twee vrouwen die speculaas verkopen voor 15 euro. Het blijken oplichters te zijn en de politie is op zoek naar hen

Basisschool Juliana-Kwartellaan in Bussum is sinds maandag gesloten vanwege het aantal coronabesmettingen onder zowel leerlingen als teamleden. De sluiting duurt in ieder geval..

Toen in 2019 het project AutoMaatje van start ging, had projectleider Sandra Deuling niet kunnen vermoeden dat het zo'n succes zou worden in Gooise Meren. Werden er in het eerste jaar 528 ritten gereden,...

De bewoners van de (Evert) Ten Boschstraat - een woonwijk - in Naarden ergeren zich al langer aan de overlast van te hard rijdende auto's in hun straat.

Nadat Rick van der Eijk ruim twintig jaar wijn kocht voor Hocras en daarna ging werken voor Oud Reuchlin & Boelen - Wijnimporteur voor de horeca, waagde hij dit jaar de sprong en startte zijn eigen bedrijf. “Er moet nog wat geregeld worden, maar mijn bedrijf Ottovino is een feit.”

Je kon er al zeilen, zwemmen, kanoën en peddelen, maar sinds kort is het ook mogelijk om op de Vecht te fietsen. Stef van Riggelen van watersportbedrijf Enjoyen op de Vecht heeft geïnvesteerd in twee gloednieuwe fietssuppen: 'Iedereen zegt achteraf hoe gaaf het is'.

Voorbeschouwing Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief

Met het Bussumsnieuws Extra willen we onze lezers informeren over wat er speelt in hun leefomgeving. Dat doen we op een journalistieke manier.

Enter Media is de uitgever van lokale kranten en nieuwssites in de Gooi- en Vechtstreek en Diemen. Onze titels: BussumsNieuws, DiemerNieuws, Gooi en Eembode, Laarder Courant de Bel, MuiderNieuws, NaarderNieuws, Nieuwsblad voor Huizen, WeesperNieuws. Zie EnterMedia.nl

© Copyright Enter Media BV Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van