Buhler biedt kijk op nieuw Application Center | 2020-05-13 | Wereldgraan

2021-11-29 10:13:01 By : Ms. Luo Ms

BEILNGRIES, DUITSLAND — Bühler biedt op 15 mei een exclusieve virtuele live-ervaring aan in zijn nieuwe Application Center in Beilngries, Duitsland.

Deelnemers krijgen een kijkje in de 1.500 vierkante meter grote faciliteit voor graanverwerking, mouten en brouwen. Er zijn ochtend- en middagsessies mogelijk.

Het Application Center wordt binnenkort geopend en biedt een platform om bestaande processen efficiënter te maken - of volledig te heroverwegen. De onderzoeksfaciliteit biedt een groot aantal testmogelijkheden.

Het hart van veel graanverwerkingsbedrijven is een universele reinigingsmachine (TAS), waarvan het reinigingsprincipe gebaseerd is op een combinatie van zeefreiniging en afzuiging. Voor de in het Application Center geïnstalleerde versie zijn alle relevante zeefinzetstukken beschikbaar om te testen. Dit betekent dat de optimale zeef- en parametervariatie voor de eigen grondstoffen van de klant kan worden bepaald en de reinigingsprestaties kunnen worden geoptimaliseerd, terwijl een Ultratrieur het efficiënt sorteren van ronde, gebroken en lange korrels mogelijk maakt.

Voor complexere reinigingstaken is een optische sorteerder (SORTEX A) met verschillende inspectie- en verlichtingssystemen beschikbaar. Materiaal wordt gescheiden over maximaal vijf kokers en vastgelegd door een camerasysteem, waarbij de beelden in fracties van een seconde worden geëvalueerd. Bij afwijkingen van de streefwaarden in kleur, vorm of maat worden de afzonderlijke korrels door middel van perslucht gescheiden van het goede product. Hierdoor kunnen beschadigde, gebroken of vreemde korrels worden verwijderd en de kwaliteit en zuiverheid van de partij worden verhoogd, terwijl ook door schimmel of moederkoren verkleurde korrels kunnen worden uitgesorteerd.

Voor het transport tussen de afzonderlijke fabriekssystemen zijn alle gangbare opties beschikbaar, ook in redundante uitvoering, waardoor voor elk product de optimale transporttechniek kan worden bepaald. De ontstoffing van machines, transportbanden en silocellen gebeurt via diverse afzuig- en filtersystemen.

Meer informatie over het centrum vindt u hier.