Duurzame papieren druivenzakken en -tassen

2021-11-29 11:02:06 By : Mr. Ultrasound Dawei

In navolging van de strategische benadering van "duurzaam denken" en dus rekening houden met duurzaamheid als kernwaarde van het productassortiment, heeft het Apulische bedrijf Carton Pack enkele innovatieve oplossingen ontwikkeld. Daarbij zetten ze in op een beter beheer van materialen en hun hergebruik met het oog op duurzame oplossingen op het vlak van milieu, economie en functionele impact.  

"Veel winkelketens hebben tegenwoordig papieren verpakkingen nodig die lichtgewicht, recyclebaar of composteerbaar zijn om aan deze behoefte te voldoen. Daarom bieden we een breed scala aan tassen en zakjes", aldus een bedrijfsvertegenwoordiger.

FlatBags FlatBags zijn tassen met een dubbele vierkante bodem, gemaakt van 100% recyclebaar papier en zeer sterke handvatten. Hun grootte kan worden aangepast aan de behoeften van de klant, variërend van 350 gr tot meer dan 1 kg. Hun handvatten hebben een 'teaser'-effect, wat betekent dat ze de consument verleiden om ze op te pakken en mee te nemen.

FlatBags kunnen worden gemaakt van kartonpapier of vochtbestendig lintpapier. De keuze om de ene zak te gebruiken in plaats van de andere hangt af van de eisen: voor zwaardere groenten of fruit worden bijvoorbeeld zakken met handvatten gebruikt, zodat ze beter vast te pakken zijn."

De dubbele vierkante bodem maakt het openen tijdens het vullen eenvoudig en past op de afmetingen van alle standaard oververpakkingen. Door de hoge dichtheid van het gebruikte papier zijn ze ook zeer goed bestand tegen vocht.

Hun materiaal maakt volledige personalisatie mogelijk: ze zijn verkrijgbaar in natuurlijk neutraal of wit papier. Daarnaast is er de mogelijkheid om de FlatBags met maximaal 10 kleuren te bedrukken en grafisch te decoreren, waardoor ze een belangrijk communicatiemiddel zijn. De bedrukking is flexografisch en maakt gebruik van een inktsoort die gecertificeerd is voor contact met voedsel.

Ze bieden ook aanzienlijke logistieke voordelen, omdat ze plat worden vervoerd, minder ruimte innemen en zo de transportkosten en de impact op het milieu optimaliseren.

Breed scala aan papieroplossingen Carton Pack biedt zakken met vierkante bodem met versterkte handvatten, zakken met handvatten geïntegreerd in de matrijs, Paper Mini-Shoppers met met touw versterkte handvatten, in wit of neutraal papier, dat volledig kan worden aangepast en zakken met vierkante bodems zonder handvatten , ook verkrijgbaar met voorgevormde rand. Deze laatste oplossingen zijn ideaal voor druiven en cherrytomaten, maar kunnen ook voor andere soorten groenten en fruit worden gebruikt.

Carton Pack blijft de markt innovatieve oplossingen bieden om in te spelen op al deze conversieprocessen die gericht zijn op het verminderen van de milieu-impact van verpakkingen. 

Voor meer informatie: Carton Pack SpA Via Adelfia, ZI 70018 Rutigliano (BA) - Italië +39 080 477 1440 mktg@cartonpack.com www.cartonpack.com

Publicatiedatum: vr 2 apr 2021 © AGF.nl / Contact

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | groente en fruit.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.