Duurzame verpakkingen Sprout stimuleert consumenten om zelf planten te kweken

2021-11-29 10:53:16 By : Ms. zhenqi craft

De laatste tijd zijn er wereldwijd veel verbeteringen aangebracht in duurzame verpakkingen, die zowel gezonde voeding als duurzaam leven bevorderen. 'Sprout' is gelanceerd in Thailand. Dit innovatieve verpakkingsontwerp is een milieuvriendelijke verpakking die tot doel heeft een letterlijk groenere planeet te maken. Het ontwerp bevat zaden die consumenten aanmoedigen om inheemse planten te kweken.

De 'Sprout'-verpakking die Pat Mangulabnan ontwierp voor bijvoorbeeld een mueslireep, is gemaakt van ananasbladeren en is daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Zaden zijn verwerkt in het materiaal, waardoor consumenten worden aangemoedigd om de verpakking na gebruik te planten. Zo kunnen ze er planten uit laten groeien.

Pinyapel is een papierproduct gemaakt van afval van ananasbladeren (Foto: Pat Mangulabnan)

De 'Sprout'-verpakking is bedrukt met biologische soja-inkt om het milieuvriendelijke karakter nog verder te versterken. De verpakking is gecombineerd met een zetmeelwikkel die het product extra bescherming biedt tijdens transport en levering.

De Filippijnen worden beschouwd als een van de grootste ananasteeltgebieden ter wereld. De innovatieve verpakkingen van Sprout helpen nutteloos afval te recyclen en inspireren consumenten om actief bij te dragen aan het milieu.

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | groente en fruit.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.