Een Tas van Leer maak je zélf: Pas op; het is wel verslavend!

2022-07-02 06:17:27 By : Mr. frank lin

Deze regio was ooit het ‘leer-hart’ van Nederland. In de Langstraat werden eeuwenlang schoenen en andere producten van leer gemaakt. Caroline Muskens is ook verslingerd aan leer en geeft haar liefde voor dit mooie materiaal en ambacht graag door met haar cursussen leer bewerken bij het Pieck. Natuurlijk wél in een nieuw, modern jasje gestoken!

 Om op een prettige manier leer te kunnen bewerken is het hebben van een goede leer- naaimachine wel een must. Gelukkig zijn er genoeg leer-machines aanwezig in het Pieck-atelier en kan iedereen naar hartenlust aan de slag. Je hoeft geen ervaring te hebben om toch al snel hele leuke producten te maken. Al doende oefen je jezelf in de diverse technieken die bij leer bewerken aan bod (kunnen) komen, Met als uiteindelijk resultaat een zelf ontworpen en gemaakte tas. Gevorderden kunnen zelf aan de slag met hun ontwerp. Waar je wil leren of sparren helpt Caroline je verder. Ze put uit een enorme bron aan ervaring. Zo heeft ze een atelier in Breda waar ze tassen en kleding van leer ontwerpt. Daarnaast heeft ze als docent Leer op het st. Lucas te Boxtel gewerkt.

Kunst en Cultuur in de maand april Kunst en Cultuur is van alle tijden. Op maandag 11 april geeft Marie-Jose Eijkemans een benefietlezing met als thema ‘Kunst in tijd van oorlog’. Deze bijzondere lezing start om 19:30 uur en duurt ongeveer een uur. Daarna is er ruimte voor dialoog. Je kunt de lezing bijwonen voor minimaal €10,- maar meer mag natuurlijk ook! De volledige opbrengst gaat naar giro 555 ten behoeve van de slachtoffers uit Oekraïne. Mocht je zelf een kunstenaar of werk in gedachten hebben dat niet mag ontbreken op deze avond laat het dan weten via het inschrijfformulier. Marie-Jose verwerkt de suggesties die ze krijgt in haar verhaal.

Ook zijn er aan het begin van deze maand, zoals je van ons gewend bent, weer gratis kinderbubbels. Dit zijn creatieve workshops voor alle kinderen uit de gemeente Heusden. Op vrijdag 1 april is de kinderbubbel in Vlijmen. Van 15:30 tot 16:30 kun je in de korf meedoen met juf Ellen. Op vrijdag 8 april kun je terecht bij de kinderbubbel in Drunen. Geef je wel op via [email protected] dan weten we dat we op je kunnen rekenen. Tot ziens bij het Pieck!

Kader In het voorjaar starten er weer meerdere korte cursussen en workshops bij het Pieck. Via sociale media en de website blijf je op de hoogte; daar zijn alle cursussen en komende activiteiten te vinden. Je bent natuurlijk altijd welkom om een keer kennis te maken of een proefles mee te doen. Heb je een specifieke vraag of wens neem dan even contact op. Het Pieck is per mail dagelijks bereikbaar via [email protected] Tot ziens!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda < Volg HeusdenNieuws ook via Facebook < Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden < Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website < Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Nieuws.nl brengt sinds 2002 het Nederlandse nieuws, landelijk en lokaal uit jouw eigen gemeente.