I Sette Giorni: een tas voor elke vrouw, zeven dagen per week

2021-11-29 10:16:23 By : Ms. Grace Ge

I Sette Giorni: 'Zeven dagen' in het Italiaans is de naam van het tassenmerk van de Belgische ontwerpster Katelijne Van Renterghem. Het geheim achter haar creaties? Functionaliteit, flexibiliteit en veelzijdigheid. In 2018 werd de eerste I Sette Giorni tassenlijn gelanceerd, met een handtas voor elke dag van de week. En met succes, want er wordt momenteel gewerkt aan een tweede lijn. Van Renterghem werkt momenteel aan een 'croco-line', oftewel 'een lijn van mooie en tijdloze leren handtassen met een croco-print'.

Volgens Van Renterghem verdienen vrouwen, vooral zakenvrouwen, een mooie handtas die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Dat wil zeggen, waar verschillende items in passen, maar die ook niet te zwaar zijn. “Ik besloot te gaan voor tassen met crocoprint, waarvoor ik mijn inspiratie haalde uit de prachtige vintage handtassen die mijn moeder vroeger had”, vertelt de ontwerpster. Van Renterghem zet de filosofie van functionaliteit, kwaliteit en veelzijdigheid voort in de nieuwe lijn, ook in het kleurenpalet voor de modellen: “Net als bij de eerste lijn van I Sette Giorni haal ik mijn inspiratie uit Italië. Daar komen de kleuren vandaan. Naast een klassieke zwarte tas heb ik gekozen voor de kleuren Testa Moro (donkerbruin), Grigio (grijs) en Cuoio (cognac kleur). Ik zou ook graag een groene kleur willen toevoegen. Net als bij de eerste collectie ga ik ook voor de nieuwe lijn zeven kleuren gebruiken. Voor de kleuren die nog niet bekend zijn ga ik vooral kijken naar trendkleuren. Het is de bedoeling om per seizoen twee trendkleuren toe te voegen.” Van Renterghem benadrukt dat het voor haar belangrijk is dat de handtas van een vrouw past bij haar uitstraling en persoonlijkheid. Een toekomstig project is om sieraden te maken die van de tassen een juweeltje maken.

De nieuwe modellen zijn ontworpen met de dagelijkse behoeften van de moderne zakenvrouw in gedachten. Er is ook een groter model van de shopper beschikbaar die past op de nieuwste Macbook Pro. Deze is ook verkrijgbaar in zwart croco.

De tote bag en de shopper uit Van Renterghems eerste tassenlijn zijn nog steeds terug te vinden in de collectie.

Daarnaast wordt onder het mom van functionaliteit bij elke tas een clutch meegeleverd. Deze clutches met ketting zijn ook los verkrijgbaar, in verschillende kleuren. Daarnaast is de collectie uitgebreid met een portemonnee, een brillenkoker, een kleine classy crossover tas en een rugzak in dezelfde kleuren als de grote tassen. Een denim/lederen padeltas maakt de collecties binnenkort compleet.

De croco-lijn is een speciale uitvoering die voorlopig alleen op persoonlijke bestelling verkrijgbaar zal zijn en dus niet op voorraad is. Indien retailers interesse hebben om de tassen aan te bieden in hun verkooppunten, kunnen ze contact opnemen met het merk via info@isettegiorni.be. Afbeeldingen van de tassen zullen binnenkort beschikbaar zijn op de I Sette Giorni Instagram-website.

Lees meer over I Sette Giorni op de merkenpagina: fashionunited.com/companies/i-sette-giorni

Deze site maakt gebruik van cookies om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden en het gebruik te analyseren. Door verder te browsen gaat u akkoord met het gebruik van cookies.