iPhone-lensverbeteringen beperkt tot ultragroothoeklens en telefoto - Tech Doctor

2021-11-29 10:50:48 By : Mr. Bien Zhu

- 8 januari 2021 4:42 uur PT

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder significante verbeteringen aan twee van de drie iPhone-lenzen in respectievelijk 2021 en 2022. Een nieuw rapport van vandaag suggereert dat we echter geen overeenkomende verbeteringen in de hoofdlens zullen zien.

Eerdere rapporten van Kuo zeggen dat we dit jaar opmerkelijke verbeteringen aan de ultragroothoeklens kunnen verwachten, en volgend jaar een nog dramatischere boost voor de telelens …

Een eerdere Kuo-notitie zei dat we dit jaar drie verbeteringen aan de ultragroothoeklens kunnen verwachten.

Ten eerste verwacht hij dat het diafragma wordt vergroot van f/2.4 naar f/1.8. Als alle andere dingen gelijk zijn, zou dat meer dan twee keer zoveel licht binnenlaten, wat de prestaties bij weinig licht aanzienlijk zou verbeteren. Het moet met name scherpere en schonere nachtopnamen mogelijk maken.

Ten tweede geven bronnen aan dat het aantal elementen in de lens zal worden vergroot van vijf naar zes. Er zijn voor- en nadelen aan het toevoegen van elementen aan een lens, maar wanneer een fabrikant een bestaand lensontwerp neemt en elementen toevoegt, wordt dit over het algemeen gedaan om vervorming te verminderen, wat vooral belangrijk is bij groothoeklenzen.

Ten slotte verwacht hij dat de ultragroothoeklens voor het eerst autofocus krijgt. De huidige ultragroothoeklens is fixed focus. Dit klinkt misschien verrassend, maar is over het algemeen geen groot probleem bij zeer groothoeklenzen, omdat ze meestal worden gebruikt voor landschappen en stadsgezichten, waar alles op de foto ver genoeg weg is om scherp te stellen. Het overschakelen naar autofocus is echter handig voor grotere groothoekopnamen.

Een afzonderlijk rapport voorspelde een veel ingrijpender verandering van de telelens in 2022 – waardoor de mogelijkheid werd gecreëerd om tot 10x optische zoom op de telelens te krijgen. We hebben eerder uitgelegd hoe een ontwerp van een periscooplens de optische zoom aanzienlijk kan verbeteren.

Je bent misschien niet bekend met periscopen, tenzij je een fan bent van een onderzeeër of oud genoeg bent om er een als kinderspeelgoed te hebben gehad. In wezen is het een buis met aan beide uiteinden twee lenzen van 45 graden. Je kijkt in het ene uiteinde en ziet een beeld weerspiegeld vanaf het andere uiteinde.

Een periscooplens gebruikt hetzelfde principe, maar met slechts een enkele spiegel, om het licht 90 graden te buigen.

Dit maakt een grotere optische zoom mogelijk. Hoeveel optische zoom is een open vraag [maar] Samsung's Galaxy S20 Ultra gebruikt een periscooplens om een ​​10x optische zoom te bieden, dus dat is duidelijk praktisch in een moderne smartphone.

Zijn laatste rapport richt zich op waarschijnlijke gevechten tussen Apple's concurrerende leveranciers, maar bevat een aantal productreferenties.

Ten eerste zegt hij dat de 2021-lens een '7P'-lens zal zijn. Dit is industrietaal voor een lens met zeven plastic elementen, wat hetzelfde is als de hoofdlens in de iPhone 12. Ten tweede zegt hij specifiek dat we geen significante lensupgrade mogen verwachten tussen de 2021- en 2022-modellen.

In ons vorige rapport hebben we de niet-consensusvoorspelling naar voren gebracht dat Sunny Optical in 2021 iPhone 7P-lenzen zal leveren […] We voorspellen […] geen significante upgrade van de iPhone-lens in 2022.

Sommigen denken dat dit geen verbeteringen betekent aan een van de lenzen in de 2021 en 2022 iPhones, maar ik denk dat dit een verkeerde lezing is. Kuo heeft een staat van dienst in het verwijzen naar zijn eerdere voorspellingen wanneer nieuwe informatie aan het licht komt, dus het feit dat hij op geen van de vorige terugkomt, leidt me tot de conclusie dat de notitie van vandaag alleen verwijst naar de primaire lens.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. meer.

Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

iPhone, geïntroduceerd in 2007 door Steve Jobs, is het vlaggenschip van Apple voor iOS en gemakkelijk het meest populaire product over de hele wereld. De iPhone draait op iOS en bevat een grote verzameling mobiele apps via de App Store.

De iPhone 13 wordt dit najaar verwacht. Dit is wat we weten over nieuwe functies, ontwerpwijzigingen, prijzen en meer.

Ben Lovejoy is een Britse technologieschrijver en EU-editor voor 9to5Mac. Hij staat bekend om zijn opiniestukken en dagboekstukken, waarin hij zijn ervaring met Apple-producten in de loop van de tijd verkent, voor een meer afgeronde recensie. Hij schrijft ook fictie, met twee technothrillerromans, een paar SF-shorts en een rom-com!

Er zit een Apple Store verstopt in je huis

Cadeaugids: CarPlay- en iPhone-accessoires voor onderweg

Abonneer je op 9to5Mac Happy Hour!

Kuo: Apple's AR-headset wordt in 2022 gelanceerd