Tricep dips: een oefening waar ook hardlopers van profiteren

2022-06-25 06:39:47 By : Mr. Kevin Zhang

Niet alleen je benen zijn belangrijk, ook je armen spelen een rol bij het hardlopen.

Hardlopen gaat verder dan het voortbewegen van je benen. Je gebruikt immers je hele lichaam om vooruit te komen. Daarom kan een beetje krachttraining ook zeker geen kwaad, als is het maar om je explosiviteit of stabiliteit te verbeteren. En daar spelen ook je armen een rol in. Vandaar dat vandaag triceps dips op het menu staan, dé oefening voor sterkere armen die je overal simpel kunt uitvoeren.

Grote kans dat je deze oefening wel eens voorbij hebt zien komen. Een favoriet onder gymfanaten, maar ook onder bootcampers én hardlopers. Je kunt de oefening immers gemakkelijk tijdens een rondje hardlopen uitvoeren op een bankje in het park Bonus: de oefening helpt ook tegen hangende armen, de beruchte 'kipfilets'.

Maar waarom zijn triceps dips zo belangrijk voor sterkere armen? Je biceps is de bekendste spier, maar je triceps is de grootste spier in je bovenarm. Deze spier is cruciaal voor alle bewegingen waarbij je de elleboog strekt. En dat doe je als hardloper nogal vaak, vandaar het belang van deze oefening. Ben je niet zo'n fan van armoefeningen, maar wil je ze wel trainen? Hier vind je de beste armoefeningen voor mensen die armtrainingen haten.

Triceps dips kun je dan wel gemakkelijk uitvoeren, onderschat het belang van een correcte vorm van tricep dips niet. Bij een verkeerde houding krijg je geheid last van je schouders en ben je alleen maar verder van huis. Dus, hoe voer je triceps dips correct uit? Z0:

Lekker je triceps getraind, maar nog niet uitgeput? Train alle belangrijk spiergroepen met deze park-workout.